6. feb, 2018

SVENSKA VALET 2010
Efter valutgången är det bara att konstatera, att det är inte SD som är den stora faran, utan fastmer Fredrik Reinfeldt och hans partivänner. Skickligt och slugt har han svetsat samman de övriga partierna som har stått till höger om Socialdemokraterna. Vänsteralliansen hade efter valet, chansen att knäcka Högeralliansen men valde att chockas av SD:s fina valframgång och avstå. Tveksamt om de någonsin får tillbaka detta gynnsamma tillfälle. Socialdemokraternas glansdagar är till ända och då är det inte den tobleroneskandal som även i år har varit med i valsnacket, som är orsaken. Nej, det är allvarligare saker som har kommit upp till ytan. Den fastighetsskandal som seglat upp i bl. a. Göteborg är en mycket svår belastning för Mona Salin. En skandal som har haft sin upprinnelse under de år då Socialdemokraterna har haft makten. Handlingsförlamning, då det gäller att sätta hårt mot de stora bonussummor som utbetalats i banker och näringsliv, är andra barlaster som knäckt partiet.
Många gånger hör man att stora löner och bonusar måste betalas ut för att smörja maskineriet. HYCKLERI!
Jag väljer att ordagrant återge ett stycke från President Obamas bok: Att våga hoppas
“1980 tjänade en genomsnitts-vd fyrtiotvå gånger så mycket som en timanställd genomsnittsarbetare. 2005 var förhållandet tvåhundrasextiotvå mot en. Konservativa media i stil med ledarsidan i Wall Street Journal försöker rättfärdiga hårresande lönevillkor och optionsavtal med att de skulle vara nödvändiga för att locka till sig de bästa, och hävdar att ekonomin faktiskt går bättre när USA:s bolagschefer är välgödda och nöjda. Men den explosionsartade löneutvecklingen för vd:arna har lite med förbättrade resultat att göra. Faktum är att några av landets med välbetalda företagsledare under det gångna årtiondet har styrt över företag som haft stora vinstfall, nedgångar i börsvärdet, massiva personaluppsägningar och undermålig finansiering av de anställdas pensionsfonder.
Höjningarna av vd-ersättningarna har inte med marknadens krav att göra. Det är fråga om kultur. Samtidigt som vanliga arbetare upplever minimala eller inga löneökningar har många av USA:s företagsledare inte längre någon som helst skam i kroppen ifråga om att roffa åt sig vadhelst deras fogliga, handplockade styrelser går med på. Amerikanerna förstår mycket väl vilken skada denna girighetens etik åsamkar vårt samhälle; i en nyligen genomförd undersökning uppgav de korruption i myndigheter och företag, och sedan girighet och materialism, som två av de tre viktigaste moraliska utmaningarna nationen stod inför. (“att uppfostra barnen till att få rätt värderingar” hamnade överst på listan.”
Är det någon som känner igen sig?
Råda 7 okt 2010

25. jan, 2018

På min födelsedag i går fick jag ett glädjande budskap från den underbara våren! Köket i mitt hus har ett fönster i söderläge. Ute på tunet står en gammal vedbod och denna dag lyckades solen för första gången denna vinter med bedriften, att höja sig över vedbodens tak. Solens ljusa strålar sken in genom mitt fönster och då solen fortfarande ligger lågt kom ljuset horisontellt in och träffade vedspisen och murstocken. Plötsligt blev det mycket av solens ljus som flödade in och bar med sig ett löfte om vår också i år. 25 jan 2017

16. nov, 2017

 
 
Sven Lindblom till Gränslandet

På 60-talet under mitt sista utbildningsår på veterinärhögskolan praktiserade jag på medicinska smådjurskliniken. Där kom det dagligen in hundar som insjuknat efter att ätit en magmedicin tillverkad av läkemedelsföretaget Ciba-Geigy som hette Entero-Vioform. Vi kunde inte rädda livet på någon av hundarna.

Jag påtalade för våra lärare att vi måste upplysa allmänheten om riskerna med Entero-Vioform, men fick svaret att det inte fanns något bevisat samband mellan hundarnas död o...ch Entero-Vioform.
Lät mig inte nöjas med det svaret utan kontaktade en vän som var journalist på Aftonbladet. Han skrev artikel om dödsfallen med Entero-Vioform som publicerades på tidnings mittuppslag.

Antalet döda hundar minskas drastiskt, men jag fick underkänt på praktiska provet i medicin, vilket mig veterligen aldrig tidigare hade hänt. En slags varning att jag måste rätta in mig i ledet.
Då frågade jag mig själv om jag verkligen ville bli veterinär och svaret blev nej.
I stället blev jag en fri man.

Senare visade det sig att Entero-Vioform gav upphov till ”SMON-skandalen” i Japan där tusentals person dog och 30 000 skadades svårt.

På Tisdagsklubben den 21 november får ni se en film om en annan fri man - Erik Enby.

14. nov, 2017

‎Sven Lindblom‎ till Gränslandet
 
När ett barn är tillsammans med sin mor är deras hjärnvågor i resonans. Vågornas toppar och dalar infaller samtidigt och då förstärks vågorna som möjliggör att kropparnas biofotonstrålningen kan utbyta information. Om barnet blir sjukt så räcker det oftast med att modern håller om barnet. Då rättar moderns biofotonflöde till de felande frekvenserna i barnets kropp och barnet blir friskt på några sekunder.
Detta är det ursprungliga, v...ackra och mest effektiva sättet att bota.
Det viktigaste för mig som terapeut är att komma i fas med mina patienter. Oftast räcker det med några vänliga ord och en kärleksfull smekning. När våra vågor är i resonans (koherenta vågor) känns det som ett välbehag i både patientens och min kropp. Blir inte våra vågor koherenta känns det obehagligt och då avbryter jag behandlingen. Lyckligtvis sker det nästan aldrig.
Med koherenta vågor till patienten får man tillgång till den information som krävs för att sätta en korrekt diagnos och utföra en effektiv behandling.
Den vanligaste orsaken till att man inte kommer i fas med hästen är rädsla. Människan med alla sina fobier är mer komplicerad. Är hästen alltför rädd brukar den enda behandling som jag utför vara att klappa om den och tala om hur snygg den är. Nästa gång går det alltid mycket bättre.
Lugnande medel löser inga problem, man skjuter dom bara framför sig.
Jag använder aldrig nosbrems. Det känns som jag förolämpar hästen. Sätter man på nosbrems på stolta, psykiskt starka hästar som Iceland, Hilda Zonette och Torvald Palema så brukar det ”gå åt helsike”
- för den som försöker sätta dit nosbremsen.
Om terapeuten är rädd för hästen så bör han/hon inte behandla. Den rädslan kan utlösa aggressivitet hos hästen.
Se aldrig ned på en häst eller människa. Det finns inga idioter eller ”skithästar”. Med sådan inställningen kan man aldrig lyckas.
Visa respekt. Börja aldrig en behandling utan fråga patienten. Gör du det kan du få en riktig smäll, som du förtjänar.
Jag brukar alltid säga till mina elever att man skall vara rädd om kunskap.
Den är bara till låns, missbrukar man den så förlorar man den.
När en terapeut i stället för att koncentrera sig på att bota sin patient, räknar hur mycket betalt han skall kunna ta för sin behandling, så tycker jag att kunskapen är förlorad.

24. sep, 2017

Minnen sju år
den 24 september 2010 kl. 19:08 ·

Måste komma med det rätta resultatet från Bergsåker.1 Jahnita, 2 Moe Tor, 3 Atlas Svarten. Moe Tor stod bara 20 met ef Jahnita trots över 2 milj på kontot. Dessutom har jag hört från ST att Montehästar plockar lättare in tilläggen, jämfört med sulkyhästar. Stina lät glad i vinnarcirkeln, men jag vågar påstå att Emelie var lika glad över Svartens framgång; första mötet med eliten. Återigen ett stort grattis fr. Stenbäcken!

...

Ragnar Blomqvist
den 24 september 2010 kl. 18:54 ·
Rapport från Bergsåker. Jahnita har åter visat sin styrka. Slog eliten i dag på en regntung bana. Atlas Svarten som jag varnat för blev troligen fyra, knappt slagen av 3.e och 2.a hästen. Duktigt av både Atlas Svarten och Jahnita. Grattis till Er båda!