16. nov, 2017

 
 
Sven Lindblom till Gränslandet

På 60-talet under mitt sista utbildningsår på veterinärhögskolan praktiserade jag på medicinska smådjurskliniken. Där kom det dagligen in hundar som insjuknat efter att ätit en magmedicin tillverkad av läkemedelsföretaget Ciba-Geigy som hette Entero-Vioform. Vi kunde inte rädda livet på någon av hundarna.

Jag påtalade för våra lärare att vi måste upplysa allmänheten om riskerna med Entero-Vioform, men fick svaret att det inte fanns något bevisat samband mellan hundarnas död o...ch Entero-Vioform.
Lät mig inte nöjas med det svaret utan kontaktade en vän som var journalist på Aftonbladet. Han skrev artikel om dödsfallen med Entero-Vioform som publicerades på tidnings mittuppslag.

Antalet döda hundar minskas drastiskt, men jag fick underkänt på praktiska provet i medicin, vilket mig veterligen aldrig tidigare hade hänt. En slags varning att jag måste rätta in mig i ledet.
Då frågade jag mig själv om jag verkligen ville bli veterinär och svaret blev nej.
I stället blev jag en fri man.

Senare visade det sig att Entero-Vioform gav upphov till ”SMON-skandalen” i Japan där tusentals person dog och 30 000 skadades svårt.

På Tisdagsklubben den 21 november får ni se en film om en annan fri man - Erik Enby.

14. nov, 2017

‎Sven Lindblom‎ till Gränslandet
 
När ett barn är tillsammans med sin mor är deras hjärnvågor i resonans. Vågornas toppar och dalar infaller samtidigt och då förstärks vågorna som möjliggör att kropparnas biofotonstrålningen kan utbyta information. Om barnet blir sjukt så räcker det oftast med att modern håller om barnet. Då rättar moderns biofotonflöde till de felande frekvenserna i barnets kropp och barnet blir friskt på några sekunder.
Detta är det ursprungliga, v...ackra och mest effektiva sättet att bota.
Det viktigaste för mig som terapeut är att komma i fas med mina patienter. Oftast räcker det med några vänliga ord och en kärleksfull smekning. När våra vågor är i resonans (koherenta vågor) känns det som ett välbehag i både patientens och min kropp. Blir inte våra vågor koherenta känns det obehagligt och då avbryter jag behandlingen. Lyckligtvis sker det nästan aldrig.
Med koherenta vågor till patienten får man tillgång till den information som krävs för att sätta en korrekt diagnos och utföra en effektiv behandling.
Den vanligaste orsaken till att man inte kommer i fas med hästen är rädsla. Människan med alla sina fobier är mer komplicerad. Är hästen alltför rädd brukar den enda behandling som jag utför vara att klappa om den och tala om hur snygg den är. Nästa gång går det alltid mycket bättre.
Lugnande medel löser inga problem, man skjuter dom bara framför sig.
Jag använder aldrig nosbrems. Det känns som jag förolämpar hästen. Sätter man på nosbrems på stolta, psykiskt starka hästar som Iceland, Hilda Zonette och Torvald Palema så brukar det ”gå åt helsike”
- för den som försöker sätta dit nosbremsen.
Om terapeuten är rädd för hästen så bör han/hon inte behandla. Den rädslan kan utlösa aggressivitet hos hästen.
Se aldrig ned på en häst eller människa. Det finns inga idioter eller ”skithästar”. Med sådan inställningen kan man aldrig lyckas.
Visa respekt. Börja aldrig en behandling utan fråga patienten. Gör du det kan du få en riktig smäll, som du förtjänar.
Jag brukar alltid säga till mina elever att man skall vara rädd om kunskap.
Den är bara till låns, missbrukar man den så förlorar man den.
När en terapeut i stället för att koncentrera sig på att bota sin patient, räknar hur mycket betalt han skall kunna ta för sin behandling, så tycker jag att kunskapen är förlorad.

24. sep, 2017

Minnen sju år
den 24 september 2010 kl. 19:08 ·

Måste komma med det rätta resultatet från Bergsåker.1 Jahnita, 2 Moe Tor, 3 Atlas Svarten. Moe Tor stod bara 20 met ef Jahnita trots över 2 milj på kontot. Dessutom har jag hört från ST att Montehästar plockar lättare in tilläggen, jämfört med sulkyhästar. Stina lät glad i vinnarcirkeln, men jag vågar påstå att Emelie var lika glad över Svartens framgång; första mötet med eliten. Återigen ett stort grattis fr. Stenbäcken!

...

Ragnar Blomqvist
den 24 september 2010 kl. 18:54 ·
Rapport från Bergsåker. Jahnita har åter visat sin styrka. Slog eliten i dag på en regntung bana. Atlas Svarten som jag varnat för blev troligen fyra, knappt slagen av 3.e och 2.a hästen. Duktigt av både Atlas Svarten och Jahnita. Grattis till Er båda!

9. sep, 2017

BAKOM PANSARGLAS
Så skapades
”Sveriges farligaste flicka”
Enligt mig är detta ett klart och entydigt bevis på samhällets oförmåga att rätt hantera allvarliga brister i vården av de unga. Denna flicka föddes inte med sitt självskadebeteende men med familjeproblem kopplades samhällsfunktionen in och resan utför börjar. Flickan är då bara några få år.
Hennes tragiska resa är beviset på samhällets totala oförmåga att hjälpa de utsatta i vårt samhälle. PÅ sjuttiotalet jobbade jag tillsammans med utsatta barn i Hammarkullen: Plockade upp sjuåringar med thinnerflaskor i buskarna runt torget. Jag har skildrat detta i min berättelse om "Ungdom på Glid" Tyvärr är det bara att konstatera, att vården står och stampar på samma fläck då det gäller de verkligt behövande. Barnombudsmannen, om han finns, vad gör han?

13. aug, 2017

Elisabet Höglund: Jag är helt fri från cancer, detta berättade Elisabet Höglund i dag på Radio Värmland. Hon berättade även att hon var för sjuk för cellgiftbehandling, det blev operation istället. I min tankevärld var det detta som räddade livet på henne!

Vad är det för cancervård vi har, då man överlever om man är tillräckligt sjuk så man slipper cellgifterna?