4. dec, 2015

MINNE

Minne från 2014 på FB

Nyval 22 mars 2015. Inte oväntat! Min kommentar efter valet 2010:
Valets efterspel
Efterdyningarna av valets vågskvalp börjar lägga sig och Sverige som Nation börjar återgå till sin normala tillvaro så långt det nu är möjligt. Valet blev inte någon större överraskning, men ändå verkar det som om vissa politiker tappade fattningen under valnatten. Sverigedemokraterna fick väljarnas stöd för inträde i riksdagen. Detta var väntat med tanke på de gamla politikernas oförmåga att föra en för Sveriges befolkning vettig politik. 
Lars Orlys agerande under valnatten blev mest uppmärksammat, då han vägrade att gå in i samma rum som Jimmie Åkesson. Orsaken till detta var att SD ansågs ha sitt ursprung ur ett nazistiskt förflutet. Men vad kan man då säga om Vänsterpartiet som har sitt ursprung från det röda kommunistiska partiet och som hyllade Stalin. Denne despot var i hänsynslöshet lika rå och brutal som Hitler. Då blir det lite patetiskt att höra hur Vänsterpartiets politiker fördömer SD. Till denna talkör ansluter sig också Mona Sahlin som anser sig vara för fin för att kunna umgås med SD. 
Den politiker som hade bästa fattningen under valnatten var Peter Eriksson.
Tyvärr var Peter Eriksson ensam på vänsterkanten om att kunna behålla fattningen, därför kunde Högeralliansen fortsätta att regera. Åtminstone tills vidare. Om Vänsteralliansen hade bjudit in SD till sitt block hade vi fått en helt annan politisk verklighet i Sverige, då vänstern blivit den största alliansen. Därmed stjälper de omkull den heliga allians som F R skapade inför förra valet. Man skulle kunna säga att han faller på eget grepp. Problemet är Mona Sahlins och Lars Orly:s starka motvilja mot SD. Men SD har inte gjort något olagligt och folkets vilja borde respekteras. Svenska folket har i valet gett vänsteralliansen mandat att fälla regeringen Fredrik Reinfeldt. Om Vänstern hade respekterat väljarna hade vi fått en ny regering men nu uppfattas Vänstern i stället som svikare. Det är mycket tveksamt om Vänstern får något nytt tillfälle att störta Högeralliansen då Socialdemokraterna har förlorat väljarnas förtroende för lång tid framöver och Miljöpartiet förlorar Maria Wetterstrand på grund av sina språkrörsregler. SD har kommit in från kylan och kommer att stanna för lång tid framöver.

RÅDA 7 okt 2010