9. dec, 2015

Kärnvapen

Jordens människor lever farligt. Jag är förvånad över att jordklotet fortfarande håller samman. Andra världskriget slutade med atombomber över Hiroshima och Nagasaki. Efter det har USA och Sovjet rustat och skaffat kärnvapen, vapen som är betydligt farligare än de atombomber som fälldes över Hiroshima och Nagasaki!
USA:s president Eisenhower ville ha provstopp och slut på kapprustningen, "helt besatt av kärnvapenkrigets fasor". Kritikerna övertygade Eisenhower om existensen av ett "militär-industriellt komplex", en samling mäktiga intressegrupper som hotade USA:s demokrati och ville utveckla nya vapen oavsett det faktiska behovet. 
Visar inte detta att det är kapitalet som styr händelse utvecklingen på vår jord? Över detta axiom gråta våra gudar förgäves!

"Kapitalism, äganderätt och marknadsekonomi är det enda som fungerar. Tyvärr," Jo men vad beror det på? Beror inte det på att Kapitalism och ägandet har makten i sin hand? Ett ägande som Kapitalismen är beredd att gå över lik för att behålla!