3. feb, 2016

Vinsennese

[CAMERA EMBARQUEE] 
En piste avec Gabriele Gelormini et Voltigeur de Myrt pour 2700m d'un Prix d'Amérique Opodo 2016 !

Piskrappen var tillräckligt hårda för att det skall vara misshandel! Dessutom fanns ingen anledning att spöa hästen då den ändå var chanslös. Om det vore nåt krut i de ansvariga för travet, skulle detta rendera i strängaste möjliga straff!

Staffan Falk på Vinsennese
Okej, så det är ganska stor skillnad på hur man dömer alltså?
– "Både och måste jag säga. Jag slogs även av att det just finns många likheter i jobbet. När de diskuterade drivningarna i ett montélopp så var det precis som vi gör här hemma, fast på en helt annan, mycket högre, nivå. Dessutom är det, precis som i Norden, förbjudet att slå på utrustningen och sulkyhjul när man driver."
Varför är det förbjudet att slå på utrustning och sulkyhjul då man driver, men tillåtet att slå på hästen? Förpassa piskan till sophögen där den hör hemma!

Mera trav - Hellre fria än fälla! Detta AXIOM borde vara ledmotivet på varje travbana då tveksamherer finnes.. Domar och domare, utan ett stänk av humasnism, är totalitärt till sin natur och hör inte hemma i en rättsstat. Att försvara ett dåligt domslut med förklaringen att domen är korrigerande och inte avsedd som en bestraffning håller inte. Att bli av med förstapriset i ett V-75lopp och få hästen diskad, är naturligtvis en bestraffning som svider. Även totalitära stater har svårt att kalla saker och ting vid sina rätta namn!