15. feb, 2016

Katrine Kielos

Här kommer ett tankeväckande inlägg till alla som hyllar EU:s nobellpris: Katrine Kielos på Aftonbladets ledarsida: "I hela världen kidnappas och tvingas ­varje år fler kvinnor till prostitution än antalet slavar som varje år skeppades från Afrika under 1700-talet. Familjer vaccinerar sina söner i högre grad än sina döttrar. I Indien dör en flicka av diskriminering var fjärde minut. Fler kvinnor har dödats för att de är flickor de senaste femtio åren än antalet män som dog under alla stora slag under 1900-talet. Det skriver Nicholas D Kristof och Sheryl WyDunn i sin bäst­säljande bok ”Half the sky”."

"Den systematiska diskrimineringen av kvinnor överstiger vida 1700- och 1800-­talens slavhandel i skala och dödssiffror. Vi borde finna den lika barbarisk. Vi borde bli lika moraliskt upprörda. Men det blir vi inte."

Ovanstående borde ge oss alla en tankeställare. Var är alla våra drömmar om en bättre värld och varför envisas politiker och samhällen att fortsätta att hylla den starkes rätt till förtryck av de svaga? I somras tipsade jag Jens Stoltenberg om att Hand I Handrörelsen borde få årets Nobelpris. Jag anser att Nobelstiftelsen har svikit det fattiga folket: Varför alltid hylla de starkaste på jorden. Till den fega devisen anslöt sig oxå Hitler en gång. Han försöke bygga sitt imperium, där de svaga skulle sakna livsrum.