15. mar, 2016

Utbildning

Kunde inte låta bli, måste låna detta. Men kritiken skall riktas till ST!
2016 03 14
...när ändå ämnet är uppe till diskussion, kan man ju undra hur "framtidens travsport" kommer att se ut? Om allt för många nykläckta går genvägar, saknar elementär hästkunskap och inte ens fattar att det handlar om levande individer, och den äldre generationen gett upp (eftersom ändå ingen lyssnar!)
Ett mycket dåligt exempel är lördagens licenslopp på en travbana. En ung tjej i sadel, bland övriga deltagare i sulky. Hafsig sits, hårda händer, stressad häst. Har INTE förstått att detta är ett utbildningslopp och rider både utanför banmarkering och krånglar sig farligt emellan sulkyekipage under vägens gång. Flera hästar störs av framfarten, på olika sätt. Strax före målgång sätter ryttaren igång att skrika som den värsta fjortis, och driver vildsint över mål.
Oljud som inte ska förekomma och förhindras genom utbildning! Strax efter loppet på stallbacken, är hästen uppstressad och tar inte styrning (blockerad...) Vad gör skitungen i sadeln? Tar tyglarna i en hand och klipper till hästen hårt, upprepade gånger över halsen. Hästen försvarar sig genom att lätta på två ben och en snäll person leder hästen till stallet.
Ska vi godkänna denna typ av utbildning? Något saknas definitivt. Någon har glömt att informera om hur en ryttare beter sig mot hästar. Är ryttaren lämplig att komma ut i lopp? Svar nej. Den enda som skulle haft rejält med pisk bakom knuten, är skitungen från travutbildningen.
Hovtramp/Ilse

Ett belysande och lärorikt inlägg för de unga som har läsförståelse! Hoppas att även de som ansvarar för utbildningen läser och att även de har någon läsförståelse kvar. Men kritik skall även riktas till samhällsbyggarna som glömde hur viktig kontakten till djur och natur är! I dagens Sverige växer de flesta barn och ungdomar upp utan någon som helst kontakt med det viktiga samspelet med djur. Många har inte ens fått haft en katt och jag undrar om inte denna tjej som figurerar i inlägget, tillhör den kontaktlösa gruppen av ungdom!