10. sep, 2016

Fabrice Souloy

 

 

 

 Lennart Persson Uppenbart tycker West att regering, myndigheter/förbund skall styra nyhetsrapporteringen. Så som det fungerar i diktaturer. Det är helt ok för mig att han tycker så.  Dock vill jag säga att chefsveterinären, vid samtal med oss, inte framfört några synpunkter på att vi "förstörde något". Han tyckte istället att vi har gjort ett bra jobb. Och att försöka förminska oss till bloggare är väl att ta i. Både Henrik och jag är faktiskt ganska rutinerade och erfarna journalister. Som ju nu ägnar ganska mycket ideell tid åt att driva en travsajt som uppskattas av många.

Lennart Persson Dessutom vet vi nu att det franska travförbundet hade varit på besök innan vi skrev något.

Christer Nielsen Bra Lennart. Jag tycker ni gjort ett bra jobb här.👍🐎👏


Ragnar Blomqvist Ni har hela min sympati för Ert arbete i att avslöja oegentligheter i Travvälden! Fortsätt så! En önskan dock: Skriv om hur denna doping skadar våra hästar, allt från överansträngning till plötslig död! Jag har som gamling sprungit Lidingöloppet och Maraton och vet att kroppen styr upp positivt, då man anstränger sig lite över det vardagliga. Jag är övertygad om att det är lika med hästar i ansträngning. Mycket fokus har legat på tränare och pengar. Men hästarna då, som också drabbas, vem för deras talan. Koboltdoping ökar starkt risken för överansträngning och framtida skador om de överlever. Jag anser att vi skall låta naturen själv sköta kroppen vid ansträngning utan doping. Det är den bästa harmonin!

Hallå Ni som är intresserade av hästar i träning och tävling!

Fusket i travvärlden fortsätter och nu ligger fokus på KOBOLT, ett preparat som höjer syreupptagningsförmågan i blodet. Detta är inget annat än djurplågeri, eftersom träning och tävling skapar en ökad syreupptagning i blodet. Då leder Kobolt till överträning och andra skador. Jag skriver detta då jag av egen erfarenhet vet, att om jag springer 5 km och är tränad för distans, så går resten mycket lättare. Syreupptagningen ökar utan tillskott. Kroppen är så funtad och det finns ingen anledning att tro att hästar och övriga djur är annorlunda funtade.

Fabrice Souloy och doping med kobolt
Det handlar inte enbart om fusk och doping, det handlar även om etik och djurskydd! För mig är det ofattbart att Fabrice Souloy får syssla med hästar. Med denna typ av doping tar hästarna mycket stryk i slitage och överansträngning, utöver risken att dö av förgiftning.
Vän på FB: Fy och tvi ! Det är djur vi håller på med som ger tillbaka otvivelaktigt kärlek och är otroligt förlåtande hur dom än blir behandlade.
Precis! Fokus ligger oftast på att travsporten skadas, mera sällan kopplas eländet till vad som sker med hästarna. Hoppas att INGVARSSONOPERSSON återkommer med ett inlägg utifrån ett djurskyddsperspektiv!

 

Ulf Stenströmer
Alla vet att Your Highness är en mycket bra häst. Det som har förvånat mig är att hon har kunnat starta och presterat på topp med bara ett par veckor mellan starterna. Hos mig behövde hon längre tid för återhämtning eftersom hon alltid gav allt i loppen. Undantaget var i Stochmapionatet, men då tog vi av skorna för första gången i finalen samtidigt som hon inte behövde ta ut sig i försöket, säger Ulf.your-highness-ew

Vad händer nu med Your Highness?

– Jag vet inget om det, men jag hoppas hon hamnar hos någon som tar väl hand om henne, det är hon verkligen värd. Usch vad bedrövad jag blir av det här, säger Ulf.

För ägarna kom naturligtvis beskedet om att Your Highness blir av med segern i Oslo Grand Prix som en riktig käftsmäll.

– Vi är självklart i chock. Tränaren hävdar att grunden till de positiva proverna är ett byte av leverantör av vitamintillskott, säger norrmannen Oskar Eidsaa, delägare till hästen Your Highness, till Norsk Telegrambyrå.

 
En häst som ger allt, som Your Highness, skall inte behöva utsätta sig för detta! På tiden att hästägarna tänker till vem de lämnar hästen till!

 

 Your Highness fortsätter att tävla
Enligt uppgift är det stoet Your Highness som Björn Goop skall köra i Paris till helgen. För mig är detta ofattbart, hur är det möjligt att ägarna till hästen tillåter denna karusell! Varför ställer inte ägarna tränaren till ansvar för sina handlingar? Då de tillåter fortsatt tävlande i samma regi, visar inte det på att de kan misstänkas för delaktighet i processen? Läs de synpunkter som Ulf Stenströmer har gett uttryck för!

 Travronden
Fabrice Souloy portas från svensk travsport efter att fyra av hans hästar testats positivt för kobolt i miljonloppen Elitloppet och Oslo Grand Prix. Nu förbjuds stortränaren starta sina hästar på Vincennes på lördag, uppger Paris-Turf.