http://www.thenhf.se/

http://www.thenhf.se/du-har-fatt-cancer-lakaren-ska-det-vara-lite-kemiskt-stridsmedel-fran-forsta-varldskriget/

CANCER
Min egen cancerresa! Tillägnad min bror och hans familj
I dag får Ni följa mig på en resa in i cancerns värld. En resa som kan väcka olustbetonade känslor. Cancer, en vålnad som stiger upp från de dolda djupen. Jag har levat ett långt liv, utan att behöva fundera på var, när eller hur? Min familj har också varit ovanligt förskonade från tragedier, något att vara tacksam för. 
För min del började min resa nyåret 1999, då jag besökte min bror som låg på Torsby sjukhus, nyopererad för cancer i tarmkanalen. Jag minns hur främmande jag kände mig och hur svårt det var att hitta de rätta orden, för vad säger man då cancern slagit till utan förvarning. Min bror piggnade till och fick lämna sjukhuset och allt återgick till det normala. MEN, sjukhuset glömde, eller om deras rutiner är så dåliga att de därför struntade i att kalla till efterkontroll. Cancern slog till på nytt, denna gång i levern. Då den upptäcktes var det försent. Behandling med strålning och cellgifter sattes in, men till ingen nytta och min bror tynade bort tills allt var slut.


Min egen resa börjar sista helgen i maj 2006. Vi var på Hagforsbanan och tränade Jahnita, som varit mycket duktig denna maj månad. Då vi tränat färdigt och skulle lämna banan, befann jag mig i den doserade norra kurvan och där slog jag runt med sulkyn. Jag träffades av sulkyn och några revben knäcktes. Mitt medvetande försvann och jag var hjälplös.
Men min stalltjej ringde efter ambulans och snälla människor tog rätt på Jahnita, som tog sig några extra träningspass med en trasig sulky efter sig. 
Då ambulansen kom bar det iväg till Torsby sjukhus. Läkarna konstaterade att jag hade hjärtflimmer, som orsakat en propp i hjärnan. Jag berättar detta för att visa hur viktigt det är, att cancern upptäcks så tidigt som möjligt och för min del känns det som att mina änglar kom till min hjälp. Då hjärtflimmer blev konstaterad fick jag trombyl, som är en blodförtunnande medicin och som skall förhindra blodpropp.I min sjukjournal från VC i Hagfors kan jag läsa att vid ett besök på VC den 14 juli 2004, uppmättes min hjärtfrekvens till 48 slag per min. med regelbunden rytm. Men tyvärr tog jag med mig stressen från tiden i Göteborg till Stenbäcken och detta var mindre lyckat. Efter olyckan vid kontroll den 20 juni 2006 var hjärtfrekvensen uppe i 80 slag i min. med oregelbunden rytm och förmaksflimmer.


Senare under sommaren upptäckte jag blod i avföringen, men cancer är inte det första man vill tänka på. Blod i avföringen kan man få av hemoröjder och från magsår. Jag tog kontakt med sjukvården, men allt tar sin tid. Jag var otålig och ville att något skulle hända. En fredag åkte jag till centrallasarettet i Karlstad, betalade min patientavgift och slog mig ned i väntrummet. Då kommer en överläkare ut till mig och spänner ögonen i mig och säger" Du ser så frisk ut så Du kan inte ha cancer. Du skall inte tro att Du kan sitta här och ta upp platser för dom som är sjuka". Han har kanske rätt på en punkt: Att det är fel att kalla cancern för sjukdom. Jag vill likna den vid en sticka i foten. Du är inte sjuk om du har fått en sticka i foten, men om stickan orsakar inflammation och blodförgiftning, då är Du ändå illa ute. Så är det även med cancern, det är den fortsatta behandligen som är viktig och livsavgörande. Men det viktigaste av allt, att cancern blir upptäckt i tid. Jag skall återkomma till detta faktum. Jag fick remiss så småningom och blev röntgad på Torsby Sjukhus.


Då visade detta att jag hade tumör i tjocktarmen och att operation var nödvändig.
En vårdag i slutet av mars 2007, infann jag mig på kirurgmottagningen på Karlstads lasarett. Jag blev opererad sent på eftermiddagen och uppvakningen skedde sent på kvällen. Jag var lite yr dan efter och jag hade lite svårt att hitta tillbaka till mitt rum, men redan på eftermiddagen var jag uppe och gick utanför sjukhusområdet. Min dotter Bibbi var med och höll ett vakande öga på mig. Det var en lyckad operation utan bestående men. Min läkare i Karlstad var noga med den efterföljande kontrollen och jag fick återigen en remis för en ny röntgenundersökning c:a 6 mån efter operationen. Då visade det sig att jag hade cancer i urinblåsan. I juli 2008 avlägsnades denna tumör. En ny röntgenundersökning visade att jag hade fått cancer i levern.
På Karlstads Lasarett fick jag träffa en ung och duktig läkare, som rekommenderade operativt ingrepp på Univesitetsjukhuset i Uppsala. Levern har förmågan att efter operation växa till och återställa funktionen på nytt. Hon sände remissen till Uppsala. Den kvinliga läkaren hade semester efter jul och in i januari, men hon tyckte att jag skulle hålla koll, så att allt blev som det skulle. Då ingen kallelse kom, ringde jag till Karlstad och pratade med en sjuksköterska. Hon visste inte mycket, men hon gjorde en koll och hittade kallelsen i den semestrande läkarens brevlåda, där den blivit liggande. Brevet från Uppsala visade att en professor rekommenderade cellgift som behandligsmetod för min lever. Sjuksystern fick veta att jag vägrade den behandlingen och att vi skall följa den kvinliga läkarens rekommendation. Jag hade min brors sjukdomshistoria allt för nära inpå mig för att acceptera annan behandling. Jag fick som jag ville ock jag fick ganska omgående en kallelse för operation på Uppsala universitetssjukhus och den 19 januari 2009 utfördes operationen, även denna gång med lyckat resultat.


Varför har jag då överlevt dessa tre cancerattacker? Svaret måste vara att min cancer blev upptäckt i tid, tack vare vurpan på travbanan och att jag fick den livsnödvändiga efterföljande kontrollen av min sjukdomsbild. Därför kära läsare, var noga med att kolla att Ni inte har hamnat under cancerns plåga. Om Ni väntar tills Ni får obehag av cancern då är Ni absolut för sent ute. Ett bajsprov kan räcka att kolla om cancern florerar i tarmkanalen. Blodprov kan också utvisa cancerförekomst. Bäst är naturligtvis en röntgenundersökning, men tyvärr handlar det då om större kostnader. Faktum kvarstår att många människoliv skulle räddas, om samhället ställde upp med röntgenutrustning för alla. Men vi lever tyvärr i ett samhälle, som hellre offrar människor än att låta medborgarna kollektivt undersöka sin sjukdomsstatus och på så vis rädda sina liv. Det finns gott om miljarder i vårt samhälle men tyvärr har de hamnat på fel ställe, där de inte gör någon större samhällsnytta. Det skulle kanske vara samhällsnyttigt att stämpla dessa penningsamlare och i stället ära alla de människor som sätter en ära i att göra allt för samhällets bästa.
Det är ju samhället som är vår moder och vi borde alla hjälpas åt att tjäna henne till gagn för oss alla.

1 okt 2009.
I dag var jag till Karlstads Lasarett och fick svar på mina röntgenplåtar. För första gången blev svaret till min fördel.
Tack, jag skall försöka! Konstigt att jag inte kände någon lättnad: Är det Stockholmscyndromet som spökar? Ni som minns Norrmalmstorgsdramat: Man blir kär i sin plågoande! Kan det vara så? Troligen, det förklarar också varför så många kvinnor låter sig förnedras och bli slagna. 
RÅDA 09 10 03
JAHNITA
Det blev inget av med skrivandet om canser som jag signalerade om i lördags. Detsamma var det kanske; det finns roligare saker att skriva om, som exempelvis Jahnita som har kommit tillbaka till Stenbäcken. Efter hemkomsten fick hon vila en mån, innan jag började träna henne.
Innan jag lånade ut henne var det hon som höll mig igång. Dagar då jag inte sulkytränade henne, tömkörde jag henne. Bra för Jahnita men troligen lika bra för mig. Jag har en skogsslinga på andra sidan 62an, som troligen mäter dryga 3 km. och som vi avverkade på en halvtimma.
Denna vinter har varit både lång och svår och min fysiska träning blev lidande. En canseroperation i lungan gjorde sitt till, att min kondition blev allt sämre. Då våren kom, var promenaden till brevlådan , en sträcka på knappa 100 met, tillräcklig, och jag undrade om jag någonsin skulle kunna följa Jahnita på hennes skogsrundor igen. Jag följde med och gick då Elin och Jeanette var här och motionerade Blixten, dels slädpartierna på åkern och senare då snön försvann, på den lilla skogsslingan ovanför gården.
Men den 1 juni tog jag mod till mig, satte grimskaft på Jahnita och satte kurs på den långa skogsrundan som vi tidigare vandrat. Det gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Under dessa vandringar skänker jag ibland en tacksamhetens tanke till Bjurbäcken, där jag växte upp under nog så svåra förhållanden, men som jag i dag är tacksam för, därför att där fick jag en grundkondition som jag fortfarande har nytta och glädje av.
Jag är också tacksam över att jag har Jahnita. Även om hon har sprungit färdigt på travbanorna, ( för risken finns ju) är jag ändå tacksam över att äga en så underbar häst. Nu då inte Aniara finns längre, får Jahnita vara ersättare också för henne. Jahnita ger mig motivationen att fortsätta att hålla mig i form. Jag vet också att dessa avstressande skogspromenader är välgörande också för Jahnita. Motionen och kroppsansträngningen hjälper kroppens självläkande krafter och skapar harmoni för både kropp och psyke, både för mig och Jahnita.
Råda 13 juni 2011


http://www.cancer.nu 
http;//sydsvenskan.se sök på cancer. Tyst om vanlig cancer av M Hedenbro
Cancervården är ett lotteri S Larse`n
Onsdagen den 29 aug 2012 var jag till K-d lasarett och fick svar på mina blodprover. Samtliga klart godkända. Frisk som en nötkärna! Men jag blev besviken, då jag gick in på apoteket och bad om stickremsor för kontroll av pH-värdet i urin. Fanns inte. Samma svar på sjukavd. Vad kan det bero på? Billiga i inköp och tar liten plats, hur svårt kan det vara. Nu behöver jag inga för jag har säkert rätt pH-värde, men jag kunde kanske testa mina hästar. Rätta värden är viktigt för människor och djur. Borde vara självklart med denna test även i blodprovet. Då vore blodprovet heltäckande. Varför är det inte så?
Google bekräftar min syn på pH-värdet. "Sjuka människor har ofta ett lågt pH-värde i kroppen.- Kroniska tillstånd har svårt att få fäste eller fortlöpa i en kropp med pH-värde över 7. Vid undersökning av cancerpatienter har man bland annat upptäckt, att samtliga hade en sur kroppsvävnad och att ju mer avancerad cancern var desto surare var kroppsvävnaden". 
OBS ovanstående ordalydelse på Google; "Vid undersökning av cancerpatienter har man bland annat upptäckt att samtliga hade en sur kroppsvävnad". Då har de missat mig, jag har inte haft möjlighet att kolla, men jag är nog undantaget.
Jag kan inte finna annat än att min friska kropp har räddat mig från cancern elände. OBS; Räddat mig, inte befriat mig från cancern anfall. Jag har haft flera anfall än de flesta, cancer i magsäck,lever, lungor, urinbåsa två gånger och nu en bestående prostatacancer. Jag anser att jag vet vad jag pratar om. Därför är det så otroligt, att inte apoteket i Karlstad och lasarettet kan skaffa testremsor. Se mitt tidigare inlägg!Jag lyckades få läkaren på vårdcentralen att skriva ut ett protokoll för blodprovet, där även pH-värdet ingick för första gången. pH-värdet var precis så bra som jag trott hela tiden. 7.38 och det skall ligga mellan 7.38 - 7.42 i blodet. Det är viktigt med rätt pH, därför att cancer och andra svåra sjukdomar trivs i sura miljöer. Det är viktigt med aktiviteter både mentalt och fysiskt. Passiviteten förlamar och skapar sjukdomstillstånd! Se bara på en liten vattendroppe, hur viktigt det är med rörelse även där. Vatten, som stagnerat i en liten pöl eller vattensamling, blir sjukt av syrebrist och går inte att dricka.
"Gersonkliniken ligger i Mexico på grund av att, som i många andra västerlänska länder, så är det förbjudet att bota cancer i USA. Läkare får endast behandla cancer med kemoterapi, strålning eller operation. Om de väljer att rekommendera något annat betalar de $10 000 i böter, sätts i fängelse och får inte längre praktisera som läkare." Man får rysningar då man läser detta! Läs vidare om cancerbehandling nedan. En viktig faktor för min del var, att då en professor vid Uppsala ville ge min levercancer strålning, vägrade jag och jag fick som jag ville. Enligt citatet ovan är det operation som är mest tillförlitligt. Detta och rätt pH-värde har kanske räddat livet på mig. www.perfecthealth101.net


TANKAR och REFLEXTIONER
Våren 2012. Jag sitter i ett väntrum på Karlstads lasarett. I min hand har jag en veckotidning där jag läser följande: “ Fakta om hjärntrötthet ofta en följd av stroke och kännetecknas av att man blir mycket trött efter en måttlig mental aktivitet. Tröttheten kan komma mycket fort och det blir nästan omöjligt att fortsätta med den aktivitet man påbörjat”
På min hemsida har jag den 1 nov 2009 beskrivit min resa in i cancerns värld. Därför drar jag den inte en gång till, men slutorden den gången är att jag skall kontakta min läkare på Karlstads lasarett för att höra hur det gick på den sista röntgenundersökningen. Den visade att jag hade cancer i ena lungan och jag fick remiss till Thorax i Örebro, ett mycket bra sjukhus: Kunnig personal och rent och städat överallt.
Före Örebro hade jag fått ett återfall av cancer i urinblåsan. I vintras blev jag behandlad i prostatan och då cellprover togs och analyserades visade dessa, att jag bär på cancer i prostatan. Hur länge har jag burit på detta? Vet ej.
Hjärntrötthet, depression eller naturligt åldrande?
Det är nu mer än sex år sedan jag blev opererad för canser första gången. Givetvis finns minnena kvar och även stunder av hjälplöshet. Jag vet inte hur mycket energi jag förlorade efter första cancerresan? Då jag kom till Stenbäcken våren 1999, var jag full av energi och buskar och sly försvann i en rasande fart. Vad händer då man inte orkar lika mycket längre? Är det hjärntrötthet efter stroken, cancern eller en naturlig följd av åldrandet? Kanske en blandning av alla tre sakerna. Ibland är det skönt att stanna upp och tänka efter! Hästarna och djuren på Stenbäcken har varit mitt allt, min drivfjäder som gjort att det rullat vidare. Jahnita och jag har tagit ett gemensamt sabbatsår. Då hösten och vintern kommer är vi igång igen och går mot nya segrar och åkrarnas buskar och sly är nu äntligen nedmejade. Tack för att Ni tagit Er tid och lyssnat!
Optimal hälsa
Prostatacancer En Personlig Upplevelse
www.perfecthealth.101.net
Är man mottaglig för cancer, bör man vara försiktig och inte riskera imunförsvaret. 25 maj 2013, alltså i fjol, var jag på södra åkern och jobbade med en gräsbrand. Jag minns det väl, därför att tjejen som köpte Lill Killen av mig, ringde från Åmålsbanan och berättade att han klarat kvalloppet.
Det var ju kul, inte minst därför att det blev klirr i kassan, som uppfödare fick jag 10 000 kr. Det som inte var lika kul, var att jag brände mina stortår, då jag ville ha kontroll på brasan. Den vänstra tån, behövde drygt tre månader på sig för att bli något så när normal. En inflamerad tå är inte så bra för imunförsvaret, och då hösten kom, kom även cancern som ett brev på posten.
På ovanstående fick jag svaret: MKT Tufft. Måste vara mycket motiverad och verkligen tro för att klara den.

Jag ser det inte så. Jag vill se möjligheterna och inte det omöjliga. Cancern uppstår då pH-värdet sjunker på grund av ett felaktigt levnadssätt. Något som de flesta av oss drabbas av. Ett bra pH-värde uppstår då man lägger om kostvanor och motionerar, något som vi alla klarar av, bara vi inser värdet av detsamma. Undvik mat från djurriket och gå över till levande föda. Du som är ung, ut och spring i naturen och syresätt dina muskler och hela din kropp.
De tre sista orden har dubbel betydelse: Dels syresätter Du inte bara musklerna utan även kroppen för övrigt, dels helar Du Din kropp. Har man fuskat länge, kan det ta sin lilla tid att återställa kroppen i hälsosamt skick.
Sista veckan har jag klarat min motionsslinga på tre km varje dag, vilket jag tycker är bra med tanke på ålder och hälsa. Dessutom har jag återupptagit levande föda till frukost: Havreflingor och fil eller om filen är slut, skrädmjöl, lingon och mjölk. Det senare kallas hillo, troligen ett arv från tiden då finnar var bosatta i våra bygder. Då jag tänker tillbaka på min barndom, förstår jag att det var där jag började med hillo. Kosthållningen hemma var väl inte alltid vad den borde vara. Efter militärtjänsten blev det skogskörning en tid och då fanns inte tid för matlagning. Hästen skulle ha sitt på morgonen och det blev hillo för mig, sedan ut i kylan och arbeta och slita. Men man fick gratis motion och kroppen mådde bra.
Av de trettio åren i GBG, minns jag inte mycket av min mathållning, men jag misstänker att jag fuskade rätt mycket, kaffe och smörgås, inte bra alls. Men mitt liv som lokalvårdare och fastighetsskötare gjorde att jag aldrig var stilla, alltid på språng med minst tre extra städjobb. Men min kropp orkade på grund av en tuff uppväxt och arbetet gav syre till min kropp. Sittning framför datorn gjordes bara då fakturorna skulle skrivas, fakturor som genererade pengar till mitt hästställe på gamla dar.
RÅDA 10 nov 2012


Under aug och sept var jag på Karlstads Lasarett ett flertal gånger för undersökningar, då prostatacancern visade sig mera aktiv och PSA-värdet steg.
Detta resulterade i röntgen av bröst, skelettröntgen samt kontraströntgen. Det visade på en spridning av cancern till skelettet och njurarna och i första skedet trodde läkaren att det var prostatan som var upphovet till spridningen. Jag fick bromsmedicin, Bicalutamide Oriontabletter, som jag tar en varje morgon.
Åter igen har jag sluppit ifrån cellgifter, vilket jag är tacksam för.
På fredag den 18 okt skall jag till Torsby för en ny ultaljudsröntgen. Min läkare är inte säker på om cancer i skelett och njurar kommer från prostatacancern, eller om det är metastaser som tjocktarmscancern givit upphov till.
RÅDA 12 oktober 2013
Åter hemma från Torsby. Läkaren som hanterade ultraljudet ansåg att njurarna såg bättre ut. Det verkar gå åt rätt håll. Jag har snart käkat upp två av de tre askarna med tabletter. Vore önskvärt med en skelettröntgen också, för att se om tabletterna verkar lika bra där. Hoppas att Läk Mäkinen hör av sig snart. Till sist en stilla undran: Varför slutar inte cancerläkarna med cellgiftbehandlingen då Bicalutamide Orion-tabletterna tycks göra underverk?
RÅDA 18 okt 2013
Hej! Tänkte uppgradera min cancerhistoria, även om jag börjar bli trött på att ha cancern som sällskap. Men jag kan ju mjuka upp mig med lite positivt till att börja med.
Ni som sett programmet Arga Doktorn på SVT, har fått en liten inblick i hur det kan gå, då Landstingen vägrar att betala för vård på annan ort. I första avsnittet var det Gävleborgs landsting som utmärkte sig negativt och nu senast var det Västra Götalands Landsting och Salgrenska som tvärade. Jag har blivit väl bemött av Värmlands Landsting, som givit mig vård på annan ort i två fall, Uppsala och Örebro. Särskilt värdesätter jag behandlingen på Akademiska i Uppsala, där en överläkare ville behandla mig med cellgifter, vilket jag inte gick med på.

Sjukvård och personligt ansvar.
På nyheterna i går berättade en läkare mycket trovärdigt, att patienternas oro och behov av hälsokontroller är onödiga och att dessa kostnader kan användas mera kostnadseffektivt på annat. Till sin hjälp hade denne läkare en känd reporter som försökskanin. Läkaren menade att risken för upptäckt av sjukdomar t. ex. cancer och diabetes är så liten att den är nästan obefintlig. Detta låter så oseriöst, att jag funderar på om jag bara har drömt. Att en läkare uttalar sig på detta sätt och får göra det utan att bli rättat, säger en del om sjukvården av i dag.
Min erfarenhet är, att man överlever längre om man tar ansvar för sitt liv och kontrollerar sin status.
"Du kanske har missat att läsa på nobelpristagare i medicin 1931, Dr Otto Warburg som bevisat att cancer uppstår precis under syrlig miljö i vår kropp. Hans påstående är att syrlig miljö är ett måste för utveckling av cancer.
Eller inte sett att barnen med astma och allergi som blir besvärfria efter 3 månaders utsättning av mjölk och mjölkprodukter. Vist finns det inga "studier som stödjer detta", för att det ger inga pengar att forska om det. Men om man vill forska inom läkemedels effekter eller inverkan på kroppen i samband med olika sjukdomar så finns det pengar. Trist att läkemedelsindustri bekostar över 60% av forskning (endast kring deras intressen), och det är inte precis för att göra oss friska. De tjänar på att vi är sjuka, eller? Jag själv är distriktsläkare med 20 års erfarenhet i vården i Sverige, men har inte blundat på det som händer runt om i världen. Fantastiska kunskaper.
TV 4 kunde ha gjort ett bättre program, man missade att lyfta upp vetenskapen som finns kring pH-balans. det var inte lyckad att presentera en person som äger ett företag och dessutom gör reklam för det.
Å andra sidan tycker jag att det var bra och vågat att prata om hälsa ur ett annat perspektiv. Är vi inte trötta i Sverige på alla dessa piller och kapslar?? Allt skall fixas, från minsta krämpor till svåra sjukdomar med dessa.
Frågan är om vi blivit friskare "? Av Jaime Leyva


Ny cancerbehandling i Värmland
I fredags godkände Europeiska kommissionen en ny typ av behandling av prostatacancer som inte kan behandlas med hormoner och spridit sig till skelettet. Ett tiotal värmländska män deltog i studien.
FAKTA | Prostatacancer 
Varje år får 9 500 män i Sverige diagnosen prostatacancer
Det innebär att ungefär var tionde svensk man någon gång under sitt liv drabbas av prostatacancer
Nio av tio får spridning till skelettet
Var 57:e minut får en man i Sverige prostatacancer
De flesta som drabbas är över 70 år. Det är ovanligt att någon får prostatacancer före 50 års ålder.
I dag finns det cirka 80 000 män i Sverige som har eller har haft prostatacancer enligt uppgifter fån Socialstyrelsen i oktober 2013
Prostatacancer kan behandlas på olika sätt, genom operation, hormonbehandling, strålning och cytostatika
Trots medicinska framgångar är prostatacancer en allvarlig sjukdom. Om den upptäcks sent kan den sprida sig och få svåra konsekvenser. 2 500 män dör årligen i sjukdomen
Det är egentligen en kontroll av den registrerade studien som ska ge erfarenhet av preparatet, säger Claes Ginman, överläkare vid onkologkliniken vid Centralsjukhuset i Karlstad.
Ovanstående är hämtat från VF- 22 nov. Läs hela art. Den läkare som omnäms är den Claes som jag nämt en gång i mina inlägg. Jag är inte med i undersökningen eftersom mina tabletter är av en annan sort, nämligen Bicalutamide Orion.

2016

2016 den 2 februari

Tisdagskväll låg jag på sängen och tittade på en videofilm. Plötsligt högg det till i vänster ben nedanför knäet! En smärta så intensiv att jag inte kunde röra mig. Släppte efter en stund, men återkom och då jag ställde mig upp sjönk jag ihop av smärta. Smärtan hade tagit över och jag kunde inget göra. Lyckligtvis blev det uppehåll emellanåt och jag kunde andas ut! Jag har fått många smällar under tidens gång, men detta var det värsta som jag upplevt. Kunde inte heller förstå vad smärtan kom ifrån. 
Jag har tagit två olika mediciner för prostatacancern och även tabletter för min alergiutlösta snuva. En sort tog slut strax före anfallet. Var det tabletterna som orsakade smärtan? På F-B hittade jag ett inlägg om psykiskt sjuka som blev förstörda av mediciner. Inlägget finns på min Hemsida under LÄSVÄRT! www.stallstenbacken.se Här kommer bara ett litet avsnitt:
Peter Breggin berättar att olika kliniska undersökningar visar att flera psykiatriska droger, bland annat ADHD-droger och bensodiazepiner, orsakar att hjärnan krymper.
"Att sluta med dem kan bli en absolut skräckhistoria. Det kan vara svårare att sluta med dessa droger än att sluta med opium. Det orsakar oerhörd insomnia, ångest, värk och smärtor i kroppen, smärtor i fötterna så starka att man inte kan stå upp."
Oavsett vad ni tycker om min historia, gå in och läs hela artikeln. Jag försäkrar Er att den är läsvärd! Då jag har erfarenhet av psykiska sjukdomar vågar jag anse att den håller måttet.

16 febr 2016

Här en rapport med anknytning till min hälsa. Det har nu gått drygt två veckor sedan jag slutade med medicinen. Min Hösnuva har inte blivit sämre och jag mår bättre idag. I går då jag hämtade den post som ännu inte kommit, fick jag ide`n att gå min 3 km slinga på andra sidan 62an. Jag gick raskt som jag brukade, men tidigare under året har jag sista km blivit som en vandrande robot, som inte kunde stanna och balansen var minimal. För att få stopp på mig fick jag fatta tag i staketet och hålla ett tag tills yrseln släppte. Detta trodde jag berodde på utmattningstillstånd som hade med åldern att göra! Jag är ju 85 år.
Ville kolla om det var en engångsföreteelse, därför gick jag samma sträcka i dag på banvallen, men med samma resultat. Detta tolkar jag som att tablettförgiftningen är på väg att släppa. Varför är alla läkare så fixerade vid tabletter av olika slag?
Detta är ingen överdriven historia, mitt liv är tillräckligt spännande utan att jag behöver överdriva!

 Jag beklagar Din sitts, inte bra alls. Men många är kommentarerna och de flesta säkert bra. Jag har själv 10 års erfarenhet av cancer och mitt bästa råd är: Bekämpa cancern med ett aktivt liv, välj bort allt socker och gärna kött. Bästa maten är Hillo. Kolla Ditt pH-värde som skall vara 7.38 - 7 42. Det gör man bäst med ett blodprov. Sticka i urinen ger fel värde. urinen är surare än vad Ditt blod skall vara. Rörelse och frisk luft och ett positivt tänkande hjälper, då syresätter Du Dina muskler och hela Din kropp. Tänk på den lilla vattendroppen, även den måste vara i rörelse: vatten som inte är i rörelse försuras och blir värdelöst.

GERMAN NEW MEDICINE® (GNM)
Det Nya Medicinska Paradigmet
© Av Caroline Markolin, Ph.D., Vancouver, Canada
INTRODUKTION
Den 18 augusti 1978 tog Dr Ryke Geerd Hamer, M.D., som då var chef för invärtesmedicin på
onkologkliniken vid Münchens Universitet i Tyskland, emot det chockerande beskedet att hans son Dirk
hade blivit skjuten. Dirk dog i december 1978. Några månader senare diagnostiserades Dr. Hamer med
testikelcancer. Eftersom han aldrig tidigare varit allvarligt sjuk, anade han omedelbart att utvecklingen av
hans cancer kunde vara en direkt effekt av den tragiska förlusten av sin son.
Dirks död och hans egen erfarenhet av cancer motiverade Dr. Hamer att undersöka sina
cancerpatienters personliga historia. Han fann snart att alla, liksom han själv, hade gått igenom
exeptionellt stressfyllda episoder innan cancern utvecklades. Iakttagelsen av ett psyke –
kroppssammanhang var inte särskilt överraskande. Talrika studier hade redan visat att cancer och andra
sjukdomar ofta föregicks av en traumatisk händelse. Men Dr. Hamer tog sin forskning ett viktigt steg
vidare. Genom att följa hypotesen att alla kroppsliga händelser kontrolleras från hjärnan, analyserade
han sina patienters röntgenbilder av hjärnan och jämförde dem med deras medicinska journaler. Dr.Hamer upptäckte att varje sjukdom – inte bara cancer! – kontrolleras från sitt speciella ställe i hjärnan och
är kopplad till en väldigt speciell, identifierbar ”konfliktchock”.

DR GERSON och CANCER

Minne
Det finns hjältar och så finns det hjältar
Dr Gerson och cancer
För ett tag sedan fick jag höra talas om doktor Max Gerson. Från början en vanlig läkare från tyskland som av en slump upptäckte att det gick att bota turberkulos genom en förändrad kost. Dessa upptäckter gjorde att han blev mycket intresserad av den holistiska synen på läkandet. Under hans levnadstid botade han många patienter från svåra sjukdomar och cancer genom att använda ekologiska juicer samt kaffe lavemang.
Alla hans upptäcker motarbetades starkt av de stora läkemedelsbolagen och han fick ständigt ta emot en massa skit och anklagades som kvacksalvare. När han var klar med sitt manus till boken "A cancer therapy" blev han förgiftad och manuset blev stulet. Han gav inte upp och skrev hela boken på nytt. Denna gång hann boken publiceras och går nu att köpa på bland annat amazon. Strax efter publiceringen hittades han dock död, förgiftad av arsenik. Ganska tydligt att "någon" ville dölja hans upptäckter enligt mig.
Bevis på den grymma verkligheten!

 

 

Läs och begrunda: Jag valde direkt bort cellgifter och har fått fortsätta att leva i tio långa år tack vare det.
1 år sedan
MINNE från Facebook

 Ragnar Blomqvist till Hästkontakt värmland

den 13 augusti 2015 · 
Cellgift är en global multimiljardindustri, närmare bestämt 360 miljarder kronor omsätts per år, om du skulle stapla det i enkronor så skulle det räcka 17 varv runt jorden!
Industrin har inte tillåtit en enda ersättande behandling på 65 år!
Linus-Pauling-textMänniskor luras att tro att det inte finns någon annan behandling. Detta är fel, det finns många läkare som har gått ut med de verkliga orsakerna till cancer och hur man kan behandla naturligt – utan cellgifternas förödande verkan t ex Dr Christine Horner, Dr Rath, Dr Linus Pauling – dubbel nobilpristagare, Dr Yamomoto, Dr Enby och Dr Simoncini och många, många fler.

 

Prostatacancer
Jag har tidigare skrivit om en bättre nattvila då blåsan inte längre är lika aktiv. Detta gäller fortfarande. I natt lade jag mig kl nio på kvällen och steg upp kl sju i morse, utan att ha behövt upp en enda gång under natten. Betyder det att cancern är borta i prostatan? Men hur skall man då förklara att PSA-värdet steg inför sista provtagningen?
Jag har under resans gång provat det mesta: Insatt kanyl i blåsan och lösa kanyler som jag fick använda vid tömning av blåsan. Det sista förbrukades i flera hundra under tiden då jag använde mig av dem. Kanylerna var med på mina resor på trav med Jahnita. 
Förändringen ser jag som ett resultat av min mathållning och mitt sätt att leva. Tabletterna slutade jag med den 8 febr i år.
Prostatakörteln måste ha minskat, eller kanske har den försvunnit helt. Svaret finns i framtiden.

Har jag övervunnit cancern?
Jag har berättat om att prostatan har låtit min sova bättre om natten. I går kväll lade jag mig kl 21.00 och sov till kl 05.00, men då jag tyckte att det var för tidigt att gå upp, somnade jag om. Vaknade strax efter 07.00 och steg upp. En ny upplevelse, att få ligga still utan avbrott, något som inte skett de senaste tio åren. Det uppenbara är, att det knappast är läkemedelsindustrin förtjänst, då jag avhållit mig från tabletter det senaste halvåret. Det finns stora vinster för sjukvården att inhämta, om sjukvården bara ville kalla befolkningen till regelbundna kontroller av hälsan. Samtidigt påminna om vikten av att leva ett sunt liv och vara rädd om sin hälsa.

 

Torsdagen den 25 augusti 2016

 

Bakterien kan orsaka aggressiv prostatacancer

2013-06-05
Forskare i Örebro har identifierat en bakterie kallad Propionibacterium acnes som kan vara en sannolik orsak till prostatacancer. Studierna som gjorts visar också ett samband mellan ett förändrat immunförsvar och aggressiv form av prostatacancer.

Patienter som har en kronisk inflammation, en ökad förekomst av bakterier, så kallade Propionibacterium acnes, eller ett förändrat immunförsvar verkar löpa större risk att drabbas av aggressiv prostatacancer. I dag upptäcker man prostatacancer genom ett PSA-prov, alltså ett blodprov. PSA-provet visar hur mycket PSA-protein det finns i blodet men det kan inte avgöra om tumören är malign eller benign, alltså elakartad eller godartad. Detta innebär mycket onödigt lidande för många män då de kan behandlas i onödan efter provtagning av PSA.

Forskare vid Örebro universitet och Universitetssjukhuset i Örebro forskar för att hitta markörer som kan visa vilka män som utvecklar aggressiv prostatacancer och behöver behandling och vilka män som inte behöver behandling i samma utsträckning eftersom deras tumör inte kommer de ge några besvär. Bakterien som nu upptäckts är ett stort steg framåt till att hitta svaret på denna fråga. Resultatet visar att immunförsvaret har förändrats under prostatacancerutvecklingen och att sjuka män har fler regulatoriska T-celler som är de celler som gynnar en tumörs utveckling. 

– Cancertumören lockar till sig regulatoriska T-celler och utsöndrar dessutom substanser som gör att de kan dela sig och bli fler. Det gör att det till slut inte finns några skyddande celler kvar och tumören kan växa utan att bli attackerad.

Kunskapen om kronisk inflammation, bakterier och förändrat immunförsvar kan i framtiden användas för att ta fram nya tester och nya behandlingar.

 

Cancer
En uppföljning av min cancerresa. För något år sedan fick jag brev från Karolinska. De villa att mina anhöriga skulle låta testa sig, då de ansåg att cancern kunde ha gått i arv. Jag kopierade brevet och skickade till mina anhöriga, som snällt kollade sin status. Men cancer är färskvara. Man får inte vänta för länge mellan kontrollerna, vilket min syster gjorde.
Den 31 aug i år dog min syster 80 år. Hon var med oss i Lekvattnet under midsommar och allt verkade bra. Men i aug insjuknade hon och kom till lasarettet i Karlstad. Hon hade sjuka njurar och cancer i levern. Läkarna bedömde att hon var för sjuk för att behandlas.
! sept skulle hon få komma hem, men avled dagen före.
Varför berättar jag detta? Jo jag vill visa hur viktigt det är att ta kommandot över sitt liv och vara aktiv..Enligt mig har cancervården stått och stampat på samma ställe under de tio år som jag haft cancern som sällskap. 

SPOLA SOCKRET!

 https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/ett-liv-i-halsans-tecken-av-ragnar-blomqvist/

Min första uppfödning på Stenbäcken, fölet Baltsar, född 15 maj 2000, efter Mogum U. Baltsa! - Mitt vackra hem som jag kunde köpa och flytta till på gamla dar! Inflyttning till påsk 1999. - Mitt första år på Stenbäcken 1999, då jag tog mig tid att…
STALLSTENBACKEN.SE
 

 

Viktigt meddelande, läs och begrunda så får Du större glädje av livet och hästarna. Se min cancerresa på min hemsida!

Bakgrund:
Grundaren till pH-balans, Kurt Sandvik hade tills han var runt 45 år en mängd relativt vanliga obalanser i kroppen, såsom migrän, allergier, ryggskott med mera. Men det mest påfrestande var hans psoriasis och psoriasis artrit som med åren bara blev värre och värre – trots att han var en flitig gäst inom sjukvården. 1987 upptäckte Kurt att han förmodligen var försurad och började då att med olika sorters kalk försöka bas göra sig för att se vad som skulle hända om han ändrade på pH-värdet i kroppen. Inom ett par månader blev han av med psoriasisen på huden och inom två år var också artriten borta.
https://www.youtube.com/watch?v=l6t9wthHVP0
Kurts kroppsliga förändring ledde till att människor runt honom förstås blev intresserade och också ville prova. Det intresse för det viktiga pH-värdet och naturens läkedom, som väckts både hos Kurt själv och hos släkt och vänner ledde så småningom till att han 1989 startade pH-balans. Redan på 60-talet hade Kurt blivit bekant med bland annat syra-/basbalansen och nässlans goda egenskaper, men nu såg han till att förkovra sig inom en mängd olika hälsoområden såsom homeopati, ört lära, anatomi och näringslära. Utifrån detta, men kanske till största delen utifrån sin egen erfarenhet, det vill säga genom att äta sig igenom den ena kalkblandningen efter den andra, skapades så pH-kalk® – en kalcium-/magnesium-karbonat i perfekt balans för att bas göra kroppen på ett bådenaturligt och skonsamt sätt – helt på kroppens egna villkor.

Nyhetsmorgon Slipp krämpor med en basisk kropp - TV4
Sara Karlsson från pH-balans AB talar om varför vi behöver äta kalk för att må bättre. För mer information om pH-kalk gå till www.phbalans.se

Sara Karlsson från pH-balans AB talar om varför vi behöver äta kalk för att må bättre. För mer information om pH-kalk gå till www.phbalans.se.
YOUTUBE.COM
 
Rapport från Stenbacken! I går var jag i Karlstad hos ögonläkaren kl 09.15. För tidigt för Sjukbusslinjen, men det ordnade sig. Fick plats bokad på Värmlandstrafik och på Busstationen i Karlstad väntade en taxi för vidare transport. Ögonläkaren lovade mig OP mot grå starr inom ett par mån.
Men på hemvägen hände något oväntat och jag tycker mig höra Berits röst i mitt öra " Sånt händer bara dej far"! Jag satt längst bak i Sjuklinjebussen hem. Mycket folk från Karlstad och uppåt. Imma på rutorna och frost. Försökte lokalisera mig för att inte missa min infart hem. Försökte ta på mig min ryggsäck som bråkade med mig. Med den på ryggen klev jag framåt i bussen och konstaterade att jag hade missat Myrakorset och även mina brevlådor och hållplats Stenbäcken. Väl framme hos chauffören frågade han om jag flyttat från Stenbäcken. Han kände igen mig från tidigare resor, det har ju blivit några under årens lopp. Nu berättar han att en taxi står och väntar på mig på Råda Rasta för vidare hemfärd. Jag fick åka hem till trappan och slapp gå de fem km från RÅDA. Tro mig snälla, för detta är faktiskt sant hur otroligt det än låter. Jag måste ligga bra till hos de högre makterna., eller finns någon med en bättre förklaring? 

 

Ett liv i hälsans tecken

ETT LIV I HÄLSANS TECKEN

Här kommer en berättelse som kan synas övermodig, men även en gammal man kan övervinna svårigheter. Här en berättelse med cancern som sällskap.
CANCER
Min egen cancerresa! Tillägnad min bror och hans familj
I dag får Ni följa mig på en resa in i cancerns värld. En resa som kan väcka olustbetonade känslor. Cancer, en vålnad som stiger upp från de dolda djupen. Jag har levat ett långt liv, utan att behöva fundera på var, när eller hur? Min familj har också varit ovanligt förskonade från tragedier, något att vara tacksam för.
För min del började min resa nyåret 1999, då jag besökte min bror som låg på Torsby sjukhus, nyopererad för cancer i tarmkanalen. Jag minns hur främmande jag kände mig och hur svårt det var att hitta de rätta orden, för vad säger man då cancern slagit till utan förvarning. Min bror piggnade till och fick lämna sjukhuset och allt återgick till det normala. MEN, sjukhuset glömde, eller om deras rutiner är så dåliga att de därför struntade i att kalla till efterkontroll. Cancern slog till på nytt, denna gång i levern. Då den upptäcktes var det försent. Behandling med strålning och cellgifter sattes in, men till ingen nytta och min bror tynade bort tills allt var slut.
Min egen resa börjar sista helgen i maj 2006. Vi var på Hagforsbanan och tränade Jahnita, som varit mycket duktig denna maj månad. Då vi tränat färdigt och skulle lämna banan, befann jag mig i den doserade norra kurvan och där slog jag runt med sulkyn. Jag träffades av sulkyn och några revben knäcktes. Mitt medvetande försvann och jag var hjälplös.
Men min stalltjej ringde efter ambulans och snälla människor tog rätt på Jahnita, som tog sig några extra träningspass med en trasig sulky efter sig. Då ambulansen kom efter cirka 20 min, återfick jag medvetandet och kunde prata med ambulanssköterskan.
Då ambulansen kom bar det iväg till Torsby sjukhus. Läkarna konstaterade att jag hade hjärtflimmer, som orsakat en propp i hjärnan. Jag berättar detta för att visa hur viktigt det är, att cancern upptäcks så tidigt som möjligt och för min del känns det som att mina änglar kom till min hjälp. Då hjärtflimmer blev konstaterad fick jag trombyl, som är en blodförtunnande medicin och som skall förhindra blodpropp. I min sjukjournal från VC i Hagfors kan jag läsa att vid ett besök på VC den 14 juli 2004, uppmättes min hjärtfrekvens till 48 slag per min. med regelbunden rytm. Läkaren konstaterad att jag frisk som en tjugoåring! Men tyvärr tog jag med mig stressen från tiden i Göteborg till Stenbäcken och detta var mindre lyckat. Efter olyckan vid kontroll den 20 juni 2006 var hjärtfrekvensen uppe i 80 slag i min. med oregelbunden rytm och förmaksflimmer.
Senare under sommaren upptäckte jag blod i avföringen, men cancer är inte det första man vill tänka på. Blod i avföringen kan man få av hemoröjder och från magsår. Jag tog kontakt med sjukvården, men allt tar sin tid. Jag var otålig och ville att något skulle hända. En fredag åkte jag till centrallasarettet i Karlstad, betalade min patientavgift och slog mig ned i väntrummet. Då kommer en överläkare ut till mig och spänner ögonen i mig och säger: " Du ser så frisk ut så Du kan inte ha cancer. Du skall inte tro att Du kan sitta här och ta upp platser för dom som är sjuka". Han har kanske rätt på en punkt: Att det är fel att kalla cancern för sjukdom. Jag vill likna den vid en sticka i foten. Du är inte sjuk om du har fått en sticka i foten, men om stickan orsakar inflammation och blodförgiftning, då är Du ändå illa ute. Så är det även med cancern, det är den fortsatta behandligen som är viktig och livsavgörande. Men det viktigaste av allt, att cancern blir upptäckt i tid. Men åter till överläkaren: Mitt besök var inte dikterat av någon önskan att vara till besvär, eller att stjäla en plats från någon annan. Jag ville bara ta ansvar för mitt eget liv och rädda det som räddas kan! Jag fick remiss så småningom och blev röntgad på Torsby Sjukhus. Då visade detta att jag hade tumör i tjocktarmen och att operation var nödvändig.
En vårdag i slutet av mars 2007, infann jag mig på kirurgmottagningen på Karlstads lasarett. Jag blev opererad sent på eftermiddagen och uppvakningen skedde sent på kvällen. Jag var lite yr dan efter och jag hade lite svårt att hitta tillbaka till mitt rum, men redan på eftermiddagen var jag uppe och gick utanför sjukhusområdet. Min dotter Bibbi var med och höll ett vakande öga på mig. Det var en lyckad operation utan bestående men. Min läkare i Karlstad var noga med den efterföljande kontrollen och jag fick återigen en remis för en ny röntgenundersökning c:a 6 mån efter operationen. Då visade det sig att jag hade cancer i urinblåsan. I juli 2008 avlägsnades denna tumör. En ny röntgenundersökning visade att jag hade fått cancer i levern.
På Karlstads Lasarett fick jag träffa en ung och duktig läkare, som rekommenderade operativt ingrepp på Univesitetsjukhuset i Uppsala. Levern har förmågan att efter operation växa till och återställa funktionen på nytt. Hon sände remissen till Uppsala. Den kvinliga läkaren hade semester efter jul och in i januari, men hon tyckte att jag skulle hålla koll, så att allt blev som det skulle. Då ingen kallelse kom, ringde jag till Karlstad och pratade med en sjuksköterska. Hon visste inte mycket, men hon gjorde en koll och hittade kallelsen i den semestrande läkarens brevlåda, där den blivit liggande. Brevet från Uppsala visade att en professor rekommenderade cellgift som behandligsmetod för min lever. Sjuksystern fick veta att jag vägrade den behandlingen och att vi skall följa den kvinliga läkarens rekommendation. Jag hade min brors sjukdomshistoria allt för nära inpå mig för att acceptera annan behandling. Jag fick som jag ville ock jag fick ganska omgående en kallelse för operation på Uppsala universitetssjukhus och den 19 januari 2009 utfördes operationen, även denna gång med lyckat resultat.
Varför har jag då överlevt dessa tre cancerattacker? Svaret måste vara att min cancer blev upptäckt i tid, tack vare vurpan på travbanan och att jag fick den livsnödvändiga efterföljande kontrollen av min sjukdomsbild. Därför kära läsare, var noga med att kolla att Ni inte har hamnat under cancerns plåga. Om Ni väntar tills Ni får obehag av cancern då är Ni absolut för sent ute. Ett bajsprov kan räcka att kolla om cancern florerar i tarmkanalen. Blodprov kan också utvisa cancerförekomst. Bäst är naturligtvis en röntgenundersökning, men tyvärr handlar det då om större kostnader. Faktum kvarstår att många människoliv skulle räddas, om samhället ställde upp med röntgenutrustning för alla. Men vi lever tyvärr i ett samhälle, som hellre offrar människor än att låta medborgarna kollektivt undersöka sin sjukdomsstatus och på så vis rädda sina liv. Det finns gott om miljarder i vårt samhälle men tyvärr har de hamnat på fel ställe, där de inte gör någon större samhällsnytta. Det skulle kanske vara samhällsnyttigt att stämpla dessa penningsamlare och i stället ära alla de människor som sätter en ära i att göra allt för samhällets bästa. Det är ju samhället som är vår moder och vi borde alla hjälpas åt att tjäna henne till gagn för oss alla.
1 okt 2009.
I dag var jag till Karlstads Lasarett och fick svar på mina röntgenplåtar. För första gången blev svaret till min fördel.
Tack, jag skall försöka! Konstigt att jag inte kände någon lättnad: Är det Stockholmscyndromet som spökar? Ni som minns Norrmalmstorgsdramat: Man blir kär i sin plågoande! Kan det vara så? Troligen, det förklarar också varför så många kvinnor låter sig förnedras och bli slagna.
RÅDA 09 10 03
JAHNITA
Det blev inget av med skrivandet om canser som jag signalerade om i lördags. Detsamma var det kanske; det finns roligare saker att skriva om, som exempelvis Jahnita som har kommit tillbaka till Stenbäcken. Efter hemkomsten fick hon vila en mån, innan jag började träna henne.
Innan jag lånade ut henne var det hon som höll mig igång. Dagar då jag inte sulkytränade henne, tömkörde jag henne. Bra för Jahnita men troligen lika bra för mig. Jag har en skogsslinga på andra sidan 62an, som troligen mäter dryga 3 km. och som vi avverkade på en halvtimma.
Denna vinter har varit både lång och svår och min fysiska träning blev lidande. En canseroperation i lungan gjorde sitt till, att min kondition blev allt sämre. Då våren kom, var promenaden till brevlådan , en sträcka på knappa 100 met. tillräcklig och jag undrade om jag någonsin skulle kunna följa Jahnita på hennes skogsrundor igen. Jag följde med och gick då Elin och Jeanette var här och motionerade Blixten, dels slädpartierna på åkern och senare då snön försvann, på den lilla skogsslingan ovanför gården.
Men den 1 juni tog jag mod till mig, satte grimskaft på Jahnita och satte kurs på den långa skogsrundan som vi tidigare vandrat. Det gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Under dessa vandringar skänker jag ibland en tacksamhetens tanke till Bjurbäcken, där jag växte upp under nog så svåra förhållanden, men som jag i dag är tacksam för, därför att där fick jag en grundkondition som jag fortfarande har nytta och glädje av.
Jag är också tacksam över att jag har Jahnita. Även om hon har sprungit färdigt på travbanorna, ( för risken finns ju) är jag ändå tacksam över att äga en så underbar häst. Nu då inte Aniara finns längre, får Jahnita vara ersättare också för henne. Jahnita ger mig motivationen att fortsätta att hålla mig i form. Jag vet också att dessa avstressande skogspromenader är välgörande också för Jahnita. Motionen och kroppsansträngningen hjälper kroppens självläkande krafter och skapar harmoni för både kropp och psyke, både för mig och Jahnita.
Råda 13 juni 2011
http://www.cancer.nu
http;//sydsvenskan.se sök på cancer. Tyst om vanlig cancer av M Hedenbro
Cancervården är ett lotteri S Larse`n
Onsdagen den 29 aug 2012 var jag till K-d lasarett och fick svar på mina blodprover. Samtliga klart godkända. Frisk som en nötkärna! Men jag blev besviken, då jag gick in på apoteket och bad om stickremsor för kontroll av pH-värdet i urin. Fanns inte. Samma svar på sjukavd. Vad kan det bero på? Billiga i inköp och tar liten plats, hur svårt kan det vara. Nu behöver jag inga för jag har säkert rätt pH-värde, men jag kunde kanske testa mina hästar. Rätta värden är viktigt för människor och djur. Borde vara självklart med denna test även i blodprovet. Då vore blodprovet heltäckande. Varför är det inte så?
Google bekräftar min syn på pH-värdet. "Sjuka människor har ofta ett lågt pH-värde i kroppen.- Kroniska tillstånd har svårt att få fäste eller fortlöpa i en kropp med pH-värde över 7. Vid undersökning av cancerpatienter har man bland annat upptäckt, att samtliga hade en sur kroppsvävnad och att ju mer avancerad cancern var desto surare var kroppsvävnaden".
OBS ovanstående ordalydelse på Google; "Vid undersökning av cancerpatienter har man bland annat upptäckt att samtliga hade en sur kroppsvävnad". Då har de missat mig, jag har inte haft möjlighet att kolla, men jag är nog undantaget.
Jag kan inte finna annat än att min friska kropp har räddat mig från cancern elände. OBS; Räddat mig, inte befriat mig från cancern anfall. Jag har haft flera anfall än de flesta, cancer i magsäck,lever, lungor, urinbåsa två gånger och nu en bestående prostatacancer. Jag anser att jag vet vad jag pratar om. Därför är det så otroligt, att inte apoteket i Karlstad och lasarettet kan skaffa testremsor. Se mitt tidigare inlägg! Jag lyckades få läkaren på vårdcentralen att skriva ut ett protokoll för blodprovet, där även pH-värdet ingick för första gången. pH-värdet var precis så bra som jag trott hela tiden. 7.38 och det skall ligga mellan 7.38 - 7.42 i blodet. Det är viktigt med rätt pH, därför att cancer och andra svåra sjukdomar trivs i sura miljöer. Det är viktigt med aktiviteter både mentalt och fysiskt. Passiviteten förlamar och skapar sjukdomstillstånd! Se bara på en liten vattendroppe, hur viktigt det är med rörelse även där. Vatten, som stagnerat i en liten pöl eller vattensamling, blir sjukt av syrebrist och går inte att dricka.
"Gersonkliniken ligger i Mexico på grund av att, som i många andra västerlänska länder, så är det förbjudet att bota cancer i USA. Läkare får endast behandla cancer med kemoterapi, strålning eller operation. Om de väljer att rekommendera något annat betalar de $10 000 i böter, sätts i fängelse och får inte längre praktisera som läkare." Man får rysningar då man läser detta! Läs vidare om cancerbehandling nedan. En viktig faktor för min del var, att då en professor vid Uppsala ville ge min levercancer strålning, vägrade jag och jag fick som jag ville. Enligt citatet ovan är det operation som är mest tillförlitligt. Detta och rätt pH-värde har kanske räddat livet på mig. www.perfecthealth101.net
TANKAR och REFLEXTIONER
Våren 2012. Jag sitter i ett väntrum på Karlstads lasarett. I min hand har jag en veckotidning där jag läser följande: “ Fakta om hjärntrötthet ofta en följd av stroke och kännetecknas av att man blir mycket trött efter en måttlig mental aktivitet. Tröttheten kan komma mycket fort och det blir nästan omöjligt att fortsätta med den aktivitet man påbörjat”
På min hemsida har jag den 1 nov 2009 beskrivit min resa in i cancerns värld. Därför drar jag den inte en gång till, men slutorden den gången är att jag skall kontakta min läkare på Karlstads lasarett för att höra hur det gick på den sista röntgenundersökningen. Den visade att jag hade cancer i ena lungan och jag fick remiss till Thorax i Örebro, ett mycket bra sjukhus: Kunnig personal och rent och städat överallt.
Före Örebro hade jag fått ett återfall av cancer i urinblåsan. I vintras blev jag behandlad i prostatan och då cellprover togs och analyserades visade dessa, att jag bär på cancer i prostatan. Hur länge har jag burit på detta? Vet ej.
Hjärntrötthet, depression eller naturligt åldrande?
Det är nu mer än sex år sedan jag blev opererad för canser första gången. Givetvis finns minnena kvar och även stunder av hjälplöshet. Jag vet inte hur mycket energi jag förlorade efter första cancerresan? Då jag kom till Stenbäcken våren 1999, var jag full av energi och buskar och sly försvann i en rasande fart. Vad händer då man inte orkar lika mycket längre? Är det hjärntrötthet efter stroken, cancern eller en naturlig följd av åldrandet? Kanske en blandning av alla tre sakerna. Ibland är det skönt att stanna upp och tänka efter! Hästarna och djuren på Stenbäcken har varit mitt allt, min drivfjäder som gjort att det rullat vidare. Jahnita och jag har tagit ett gemensamt sabbatsår. Då hösten och vintern kommer är vi igång igen och går mot nya segrar och åkrarnas buskar och sly är nu äntligen nedmejade. Tack för att Ni tagit Er tid och lyssnat!
Optimal hälsa
Prostatacancer En Personlig Upplevelse
www.perfecthealth.101.net
Är man mottaglig för cancer, bör man vara försiktig och inte riskera imunförsvaret. 25 maj 2013, var jag på södra åkern och jobbade med en gräsbrand. Jag minns det väl, därför att tjejen som köpte Lill Killen av mig, ringde från Åmålsbanan och berättade att han klarat kvalloppet.
Det var ju kul, inte minst därför att det blev klirr i kassan, som uppfödare fick jag 10 000 kr. Det som inte var lika kul, var att jag brände mina stortår, då jag ville ha kontroll på brasan. Den vänstra tån, behövde drygt tre månader på sig för att bli något så när normal. En inflamerad tå är inte så bra för imunförsvaret, och då hösten kom, kom även cancern som ett brev på posten.
På ovanstående fick jag svaret: MKT Tufft. Måste vara mycket motiverad och verkligen tro för att klara den.
Jag ser det inte så. Jag vill se möjligheterna och inte det omöjliga. Cancern uppstår då pH-värdet sjunker på grund av ett felaktigt levnadssätt. Något som de flesta av oss drabbas av. Ett bra pH-värde uppstår då man lägger om kostvanor och motionerar, något som vi alla klarar av, bara vi inser värdet av detsamma. Undvik mat från djurriket och gå över till levande föda. Du som är ung, ut och spring i naturen och syresätt dina muskler och hela din kropp.
De tre sista orden har dubbel betydelse: Dels syresätter Du inte bara musklerna utan även kroppen för övrigt, dels helar Du Din kropp. Har man fuskat länge, kan det ta sin lilla tid att återställa kroppen i hälsosamt skick.
Sista veckan har jag klarat min motionsslinga på tre km varje dag, vilket jag tycker är bra med tanke på ålder och hälsa. Dessutom har jag återupptagit levande föda till frukost: Havreflingor och fil eller om filen är slut, skrädmjöl, lingon och mjölk. Det senare kallas hillo, troligen ett arv från tiden då finnar var bosatta i våra bygder. Då jag tänker tillbaka på min barndom, förstår jag att det var där jag började med hillo. Kosthållningen hemma var väl inte alltid vad den borde vara. Efter militärtjänsten blev det skogskörning en tid och då fanns inte tid för matlagning. Hästen skulle ha sitt på morgonen och det blev hillo för mig, sedan ut i kylan och arbeta och slita. Men man fick gratis motion och kroppen mådde bra.
Av de trettio åren i GBG, minns jag inte mycket av min mathållning, men jag misstänker att jag fuskade rätt mycket, kaffe och smörgås, inte bra alls. Men mitt liv som lokalvårdare och fastighetsskötare gjorde att jag aldrig var stilla, alltid på språng med minst tre extra städjobb. Men min kropp orkade på grund av en tuff uppväxt och arbetet gav syre till min kropp. Sittning framför datorn gjordes bara då fakturorna skulle skrivas, fakturor som genererade pengar till mitt hästställe på gamla dar.
RÅDA 10 nov 2012
Under aug och sept var jag på Karlstads Lasarett ett flertal gånger för undersökningar, då prostatacancern visade sig mera aktiv och PSA-värdet steg.
Detta resulterade i röntgen av bröst, skelettröntgen samt kontraströntgen. Det visade på en spridning av cancern till skelettet och njurarna och i första skedet trodde läkaren att det var prostatan som var upphovet till spridningen. Jag fick bromsmedicin, Bicalutamide Oriontabletter, som jag tar en varje morgon.
Åter igen har jag sluppit ifrån cellgifter, vilket jag är tacksam för.
På fredag den 18 okt skall jag till Torsby för en ny ultaljudsröntgen. Min läkare är inte säker på om cancer i skelett och njurar kommer från prostatacancern, eller om det är metastaser som tjocktarmscancern givit upphov till.
RÅDA 12 oktober 2013
Åter hemma från Torsby. Läkaren som hanterade ultraljudet ansåg att njurarna såg bättre ut. Det verkar gå åt rätt håll. Jag har snart käkat upp två av de tre askarna med tabletter. Vore önskvärt med en skelettröntgen också, för att se om tabletterna verkar lika bra där. Hoppas att Läk Mäkinen hör av sig snart. Till sist en stilla undran: Varför slutar inte cancerläkarna med cellgiftbehandlingen då Bicalutamide Orion-tabletterna tycks göra underverk?
RÅDA 18 okt 2013
Hej! Tänkte uppgradera min cancerhistoria, även om jag börjar bli trött på att ha cancern som sällskap. Men jag kan ju mjuka upp mig med lite positivt till att börja med.
Ni som sett programmet Arga Doktorn på SVT, har fått en liten inblick i hur det kan gå, då Landstingen vägrar att betala för vård på annan ort. I första avsnittet var det Gävleborgs landsting som utmärkte sig negativt och nu senast var det Västra Götalands Landsting och Salgrenska som tvärade. Jag har blivit väl bemött av Värmlands Landsting, som givit mig vård på annan ort i två fall, Uppsala och Örebro. Särskilt värdesätter jag behandlingen på Akademiska i Uppsala, där en överläkare ville behandla mig med cellgifter, vilket jag inte gick med på.
Sjukvård och personligt ansvar.
På nyheterna i går berättade en läkare mycket trovärdigt, att patienternas oro och behov av hälsokontroller är onödiga och att dessa kostnader kan användas mera kostnadseffektivt på annat. Till sin hjälp hade denne läkare en känd reporter som försökskanin. Läkaren menade att risken för upptäckt av sjukdomar t. ex. cancer och diabetes är så liten att den är nästan obefintlig. Detta låter så oseriöst, att jag funderar på om jag bara har drömt. Att en läkare uttalar sig på detta sätt och får göra det utan att bli rättat, säger en del om sjukvården av i dag.
Min erfarenhet är, att man överlever längre om man tar ansvar för sitt liv och kontrollerar sin status.
"Du kanske har missat att läsa på nobelpristagare i medicin 1931, Dr Otto Warburg som bevisat att cancer uppstår precis under syrlig miljö i vår kropp. Hans påstående är att syrlig miljö är ett måste för utveckling av cancer.
Eller inte sett att barnen med astma och allergi som blir besvärfria efter 3 månaders utsättning av mjölk och mjölkprodukter. Vist finns det inga "studier som stödjer detta", för att det ger inga pengar att forska om det. Men om man vill forska inom läkemedels effekter eller inverkan på kroppen i samband med olika sjukdomar så finns det pengar. Trist att läkemedelsindustrin bekostar över 60% av forskning (endast kring deras intressen), och det är inte precis för att göra oss friska. De tjänar på att vi är sjuka, eller? Jag själv är distriktsläkare med 20 års erfarenhet i vården i Sverige, men har inte blundat på det som händer runt om i världen. Fantastiska kunskaper.
TV 4 kunde ha gjort ett bättre program, man missade att lyfta upp vetenskapen som finns kring pH-balans. det var inte lyckad att presentera en person som äger ett företag och dessutom gör reklam för det.
Å andra sidan tycker jag att det var bra och vågat att prata om hälsa ur ett annat perspektiv. Är vi inte trötta i Sverige på alla dessa piller och kapslar?? Allt skall fixas, från minsta krämpor till svåra sjukdomar med dessa.
Frågan är om vi blivit friskare "? Av Jaime Leyva
Ny cancerbehandling i Värmland
I fredags godkände Europeiska kommissionen en ny typ av behandling av prostatacancer som inte kan behandlas med hormoner och spridit sig till skelettet. Ett tiotal värmländska män deltog i studien.
FAKTA | Prostatacancer
Varje år får 9 500 män i Sverige diagnosen prostatacancer
Det innebär att ungefär var tionde svensk man någon gång under sitt liv drabbas av prostatacancer
Nio av tio får spridning till skelettet
Var 57:e minut får en man i Sverige prostatacancer
De flesta som drabbas är över 70 år. Det är ovanligt att någon får prostatacancer före 50 års ålder.
I dag finns det cirka 80 000 män i Sverige som har eller har haft prostatacancer enligt uppgifter fån Socialstyrelsen i oktober 2013
Prostatacancer kan behandlas på olika sätt, genom operation, hormonbehandling, strålning och cytostatika
Trots medicinska framgångar är prostatacancer en allvarlig sjukdom. Om den upptäcks sent kan den sprida sig och få svåra konsekvenser. 2 500 män dör årligen i sjukdomen
Det är egentligen en kontroll av den registrerade studien som ska ge erfarenhet av preparatet, säger Claes Ginman, överläkare vid onkologkliniken vid Centralsjukhuset i Karlstad.
Ovanstående är hämtat från VF- 22 nov. Läs hela art. Den läkare som omnäms är den Claes som jag nämt en gång i mina inlägg. Jag är inte med i undersökningen eftersom mina tabletter är av en annan sort, nämligen Bicalutamide Orion.
2016 den 2 februari
På tisdagskvällen låg jag på sängen och tittade på en videofilm. Plötsligt högg det till i vänster ben nedanför knäet! En smärta så intensiv att jag inte kunde röra mig. Släppte efter en stund, men återkom och då jag ställde mig upp sjönk jag ihop av smärta. Smärtan hade tagit över och jag kunde inget göra. Lyckligtvis blev det uppehåll emellanåt och jag kunde andas ut! Jag har fått många smällar under tidens gång, men detta var det värsta som jag upplevt. Kunde inte heller förstå vad smärtan kom ifrån.
Jag har tagit två olika mediciner för prostatacancern och även tabletter för min alergiutlösta snuva. En sort tog slut strax före anfallet. Var det tabletterna som orsakade smärtan? På F-B hittade jag ett inlägg om psykiskt sjuka som blev förstörda av mediciner. Inlägget finns på min Hemsida under LÄSVÄRT! www.stallstenbacken.se Här kommer bara ett litet avsnitt:
Peter Breggin berättar att olika kliniska undersökningar visar att flera psykiatriska droger, bland annat ADHD-droger och bensodiazepiner, orsakar att hjärnan krymper.
"Att sluta med dem kan bli en absolut skräckhistoria. Det kan vara svårare att sluta med dessa droger än att sluta med opium. Det orsakar oerhörd insomnia, ångest, värk och smärtor i kroppen, smärtor i fötterna så starka att man inte kan stå upp."
Oavsett vad ni tycker om min historia, gå in och läs hela artikeln. Jag försäkrar Er att den är läsvärd! Då jag har erfarenhet av psykiska sjukdomar vågar jag anse att den håller måttet.
16 febr 2016
Här en rapport med anknytning till min hälsa. Det har nu gått drygt två veckor sedan jag slutade med medicinen. Min Hösnuva har inte blivit sämre och jag mår bättre idag. I går då jag hämtade den post som ännu inte kommit, fick jag ide`n att gå min 3 km slinga på andra sidan 62an. Jag gick raskt som jag brukade, men tidigare under året har jag sista km blivit som en vandrande robot, som inte kunde stanna och balansen var minimal. För att få stopp på mig fick jag fatta tag i staketet och hålla ett tag tills yrseln släppte. Detta trodde jag berodde på utmattningstillstånd som hade med åldern att göra! Jag är ju 85 år.
Ville kolla om det var en engångsföreteelse, därför gick jag samma sträcka i dag på banvallen, men med samma resultat. Detta tolkar jag som att tablettförgiftningen är på väg att släppa. Varför är alla läkare så fixerade vid tabletter av olika slag?
Detta är ingen överdriven historia, mitt liv är tillräckligt spännande utan att jag behöver överdriva!
Till Dig, Du som har cancer, jag beklagar Din sitts, inte bra alls. Men många är kommentarerna och de flesta säkert bra. Jag har själv 10 års erfarenhet av cancer och mitt bästa råd är: Bekämpa cancern med ett aktivt liv, välj bort allt socker och gärna kött. Bästa maten är Hillo. Kolla Ditt pH-värde som skall vara 7.38 - 7 42. Det gör man bäst med ett blodprov. Sticka i urinen ger fel värde. urinen är surare än vad Ditt blod skall vara. Rörelse och frisk luft och ett positivt tänkande hjälper, då syresätter Du Dina muskler och hela Din kropp. Tänk på den lilla vattendroppen, även den måste vara i rörelse: vatten som inte är i rörelse försuras och blir värdelöst.
GERMAN NEW MEDICINE® (GNM)
Det Nya Medicinska Paradigmet
© Av Caroline Markolin, Ph.D., Vancouver, Canada
INTRODUKTION
Den 18 augusti 1978 tog Dr Ryke Geerd Hamer, M.D., som då var chef för invärtesmedicin på
onkologkliniken vid Münchens Universitet i Tyskland, emot det chockerande beskedet att hans son Dirk hade blivit skjuten. Dirk dog i december 1978. Några månader senare diagnostiserades Dr. Hamer med testikelcancer. Eftersom han aldrig tidigare varit allvarligt sjuk, anade han omedelbart att utvecklingen av hans cancer kunde vara en direkt effekt av den tragiska förlusten av sin son. Dirks död och hans egen erfarenhet av cancer motiverade Dr. Hamer att undersöka sina cancerpatienters personliga historia. Han fann snart att alla, liksom han själv, hade gått igenom exeptionellt stressfyllda episoder innan cancern utvecklades. Iakttagelsen av ett psyke – kroppssammanhang var inte särskilt överraskande. Talrika studier hade redan visat att cancer och andra sjukdomar ofta föregicks av en traumatisk händelse. Men Dr. Hamer tog sin forskning ett viktigt steg vidare. Genom att följa hypotesen att alla kroppsliga händelser kontrolleras från hjärnan, analyserade han sina patienters röntgenbilder av hjärnan och jämförde dem med deras medicinska journaler. Dr.Hamer upptäckte att varje sjukdom – inte bara cancer – kontrolleras från sitt speciella ställe i hjärnan och är kopplad till en väldigt speciell, identifierbar ”konfliktchock”.
DR GERSON och CANCER
Det finns hjältar och så finns det hjältar
Dr Gerson och cancer
För ett tag sedan fick jag höra talas om doktor Max Gerson. Från början en vanlig läkare från tyskland som av en slump upptäckte att det gick att bota turberkulos genom en förändrad kost. Dessa upptäckter gjorde att han blev mycket intresserad av den holistiska synen på läkandet. Under hans levnadstid botade han många patienter från svåra sjukdomar och cancer genom att använda ekologiska juicer samt kaffe lavemang.
Alla hans upptäcker motarbetades starkt av de stora läkemedelsbolagen och han fick ständigt ta emot en massa skit och anklagades som kvacksalvare. När han var klar med sitt manus till boken "A cancer therapy" blev han förgiftad och manuset blev stulet. Han gav inte upp och skrev hela boken på nytt. Denna gång hann boken publiceras och går nu att köpa på bland annat amazon. Strax efter publiceringen hittades han dock död, förgiftad av arsenik. Ganska tydligt att "någon" ville dölja hans upptäckter enligt mig.
Bevis på den grymma verkligheten!
Läs och begrunda: Jag valde direkt bort cellgifter och har fått fortsätta att leva i tio långa år tack vare det.
Den 13 augusti 2015 ·
Cellgift är en global multimiljardindustri, närmare bestämt 360 miljarder kronor omsätts per år, om du skulle stapla det i enkronor så skulle det räcka 17 varv runt jorden!
Industrin har inte tillåtit en enda ersättande behandling på 65 år!
Linus-Pauling-text Människor luras att tro att det inte finns någon annan behandling. Detta är fel, det finns många läkare som har gått ut med de verkliga orsakerna till cancer och hur man kan behandla naturligt – utan cellgifternas förödande verkan t ex Dr Christine Horner, Dr Rath, Dr Linus Pauling – dubbel nobilpristagare, Dr Yamomoto, Dr Enby och Dr Simoncini och många, många fler.
Prostatacancer
Jag har tidigare skrivit om en bättre nattvila då blåsan inte längre är lika aktiv. Detta gäller fortfarande. I natt lade jag mig kl nio på kvällen och steg upp kl sju i morse, utan att ha behövt upp en enda gång under natten. Betyder det att cancern är borta i prostatan? Men hur skall man då förklara att PSA-värdet steg inför sista provtagningen?
Jag har under resans gång provat det mesta: Insatt kanyl i blåsan och lösa kanyler som jag fick använda vid tömning av blåsan. Det sista förbrukades i flera hundra under tiden då jag använde mig av dem. Kanylerna var med på mina resor på trav med Jahnita.
Förändringen ser jag som ett resultat av min mathållning och mitt sätt att leva. Tabletterna slutade jag med den 8 febr i år.
Prostatakörteln måste ha minskat, eller kanske har den försvunnit helt. Svaret finns i framtiden.
Har jag övervunnit cancern?
Jag har berättat om att prostatan har låtit min sova bättre om natten. I går kväll lade jag mig kl 21.00 och sov till kl 05.00, men då jag tyckte att det var för tidigt att gå upp, somnade jag om. Vaknade strax efter 07.00 och steg upp. En ny upplevelse, att få ligga still utan avbrott, något som inte skett de senaste tio åren. Det uppenbara är, att det knappast är läkemedelsindustrin förtjänst, då jag avhållit mig från tabletter det senaste halvåret. Det finns stora vinster för sjukvården att inhämta, om sjukvården bara ville kalla befolkningen till regelbundna kontroller av hälsan. Samtidigt påminna om vikten av att leva ett sunt liv och vara rädd om sin hälsa.
Jag misstänker på goda grunder att min prostatas utveckling till det bättre, beror på att jag dagligen förser mig med ett kok av rabarber. Naturligtvis kokar jag rabarber utan socker. Jag har definitivt slutat med allt socker. Även lingonen till mitt hillo ätes utan socker. Jag lyckades köpa 20 kg frysta lingon, som jag delade upp i burkar och ställde i frysen. Lingon helt utan socker.
Torsdagen den 25 augusti 2016
Bakterien kan orsaka aggressiv prostatacancer
Forskare i Örebro har identifierat en bakterie kallad Propionibacterium acnes som kan vara en sannolik orsak till prostatacancer. Studierna som gjorts visar också ett samband mellan ett förändrat immunförsvar och aggressiv form av prostatacancer.
Patienter som har en kronisk inflammation, en ökad förekomst av bakterier, så kallade Propionibacterium acnes, eller ett förändrat immunförsvar verkar löpa större risk att drabbas av aggressiv prostatacancer. I dag upptäcker man prostatacancer genom ett PSA-prov, alltså ett blodprov. PSA-provet visar hur mycket PSA-protein det finns i blodet men det kan inte avgöra om tumören är malign eller benign, alltså elakartad eller godartad. Detta innebär mycket onödigt lidande för många män då de kan behandlas i onödan efter provtagning av PSA.
Forskare vid Örebro universitet och Universitetssjukhuset i Örebro forskar för att hitta markörer som kan visa vilka män som utvecklar aggressiv prostatacancer och behöver behandling och vilka män som inte behöver behandling i samma utsträckning eftersom deras tumör inte kommer de ge några besvär. Bakterien som nu upptäckts är ett stort steg framåt till att hitta svaret på denna fråga. Resultatet visar att immunförsvaret har förändrats under prostatacancerutvecklingen och att sjuka män har fler regulatoriska T-celler som är de celler som gynnar en tumörs utveckling.
– Cancertumören lockar till sig regulatoriska T-celler och utsöndrar dessutom substanser som gör att de kan dela sig och bli fler. Det gör att det till slut inte finns några skyddande celler kvar och tumören kan växa utan att bli attackerad.
Kunskapen om kronisk inflammation, bakterier och förändrat immunförsvar kan i framtiden användas för att ta fram nya tester och nya behandlingar.
Cancer
En uppföljning av min cancerresa. För något år sedan fick jag brev från Karolinska. De villa att mina anhöriga skulle låta testa sig, då de ansåg att cancern kunde ha gått i arv. Jag kopierade brevet och skickade till mina anhöriga, som snällt kollade sin status. Men cancer är färskvara. Man får inte vänta för länge mellan kontrollerna, vilket min syster gjorde.
Den 31 aug i år dog min syster 80 år. Hon var med oss i Lekvattnet under midsommar och allt verkade bra. Men i aug insjuknade hon och kom till lasarettet i Karlstad. Hon hade sjuka njurar och cancer i levern. Läkarna bedömde att hon var för sjuk för att behandlas.
! sept skulle hon få komma hem, men avled dagen före.
Varför berättar jag detta? Jo jag vill visa hur viktigt det är att ta kommandot över sitt liv och vara aktiv..Enligt mig har cancervården stått och stampat på samma ställe under de tio år som jag haft cancern som sällskap.
Bakgrund:
Grundaren till pH-balans, Kurt Sandvik hade tills han var runt 45 år en mängd relativt vanliga obalanser i kroppen, såsom migrän, allergier, ryggskott med mera. Men det mest påfrestande var hans psoriasis och psoriasis artrit som med åren bara blev värre och värre – trots att han var en flitig gäst inom sjukvården. 1987 upptäckte Kurt att han förmodligen var försurad och började då att med olika sorters kalk försöka bas göra sig för att se vad som skulle hända om han ändrade på pH-värdet i kroppen. Inom ett par månader blev han av med psoriasisen på huden och inom två år var också artriten borta.
https://www.youtube.com/watch?v=l6t9wthHVP0
Kurts kroppsliga förändring ledde till att människor runt honom förstås blev intresserade och också ville prova. Det intresse för det viktiga pH-värdet och naturens läkedom, som väckts både hos Kurt själv och hos släkt och vänner ledde så småningom till att han 1989 startade pH-balans. Redan på 60-talet hade Kurt blivit bekant med bland annat syra-/basbalansen och nässlans goda egenskaper, men nu såg han till att förkovra sig inom en mängd olika hälsoområden såsom homeopati, ört lära, anatomi och näringslära. Utifrån detta, men kanske till största delen utifrån sin egen erfarenhet, det vill säga genom att äta sig igenom den ena kalkblandningen efter den andra, skapades så pH-kalk® – en kalcium-/magnesium-karbonat i perfekt balans för att bas göra kroppen på ett bådenaturligt och skonsamt sätt – helt på kroppens egna villkor.
Nyhetsmorgon: Slipp krämpor med en basisk kropp - TV4
Sara Karlsson från pH-balans AB talar om varför vi behöver äta kalk för att må bättre. För mer information om pH-kalk gå till www.phbalans.se
Nyhetsmorgon Slipp krämpor med en basisk kropp - TV4
Sara Karlsson från pH-balans AB talar om varför vi behöver äta kalk för att må bättre. För mer information om pH-kalk gå till www.phbalans.se.
YOUTUBE.COM
DAGENS SJUKVÅRD
Kan jag lita på sjukvården?
4 mars, 2016 lars bern Hälsa
Jag har nu läst ut professorn Peter C. Götzsches mastiga bok Dödliga Mediciner och Organiserad Brottslighet. Den är faktaspäckad och tungläst men borde vara ett måste läsa för alla ansvarskännande läkare och alla som jobbar med sjukvård och politik. Boken är en skrämmande väldokumenterad sågning av en genomkorrumperad sjukvårdsbransch från Big Pharma till granskande myndigheter, sjukhus och hela läkarkåren. Ingen går fri från sitt ansvar.
Hälso- och sjukvårdens andel av BNP har sedan 1950 stigit från 3% till idag nästan 10%. Framåt 2030 beräknas andelen öka till 12% av BNP. Utvecklingen är likartad över hela västvärlden. Vad har vi då fått ut av denna kraftigt ökande satsning?
Sedan år 1980 har en metabol pandemi dragit fram över hela världen och idag har ca. 30% av världens befolkning begynnande tecken på metabol sjuklighet – övervikt. Det hela började i västvärldens skolsjukvårds hemland USA. Fetman bland amerikanska 60 åriga män steg från 3% år 1890 till över 50% idag. Förekomsten av diabetes i USA var 1880 en på 50.000 och är nu på väg mot en av 3. I början av 1900-talet utvecklade en på 20 cancer, det ökade till en på 10 fram till 1970 och är idag en på 3. Mellan åren 1990 till 2010 ökade dödsfallen i Alzheimer med 500 % i USA. Resten av västvärlden följer tätt efter med en likartad utveckling. Uppgången börjar nu även sätta skrämmande spår bland utvecklingsländerna.
Under de senaste hundra åren har medellivslängden ökat, främst till följd av att sjukvården lyckats bekämpa infektionssjukdomar som tidigare tog väldigt många liv i tidig ålder. Läkarvetenskapen har även gjort stora framsteg inom kirurgin vilket starkt bidragit till ett längre liv. Den utvecklingen kan komma att brytas de närmaste åren genom en snabb utveckling av multiresistens och avsaknad av fungerande antibiotika. T.ex. var TBC en vanlig dödsorsak som kunde bekämpas med antibiotika. Den infektionssjukdomen är nu på väg tillbaka i Sverige till följd av massinvandringen från länder där man genom missbruk av antibiotika utvecklat multiresistent TBC.
Kostnaderna för kemiska läkemedelspreparat skenar, främst tack vare livstidsmedicineringen av symptomen på den metabola sjukligheten och medicinering av ickesjukdomar som normalförhöjda kolesterolnivåer. Detta är en starkt bidragande orsak till de snabbt stigande sjukvårdskostnaderna. Samma kemiska preparat medför en skenande sjuklighet till följd av biverkningar och interaktioner orsakade av övermedicinering. Denna av branschen själv orsakade sjuklighet har idag seglat upp som det tredje vanligaste dödsorsaken, något som Götzsches visar med ett antal skrämmande exempel.
När jag studerar siffror över utvecklingen slås jag av det märkliga faktum att sjukligheten ökar trots att branschen ständigt berömmer sig om alla framsteg man gör. Det är något som inte stämmer helt enkelt. När jag påtalar detta för folk inom den här branschen så viftar man undan denna iakttagelse med att vi hela tiden blir äldre och att vi då blir så mycket sjukare. Problemet är bara att de demografiska förändringarna inte kan förklara mer än en mindre del av den här alarmerande utvecklingen. Och om den medicinska vetenskapen verkligen hade gått nämnvärt framåt, då borde vi ju mer än väl kunnat kompensera för stigande medelålder.
Vi måste inse att den moderna skolsjukvården som till mycket stor del styrs och finansieras av läkemedelsindustrin, direkt och indirekt, är på väg in i en återvändsgränd. Man är helt enkelt på helt fel väg och kommer att tappa kontrollen över utvecklingen inom några få decennier om man inte ändrar inriktning totalt. Ni som jobbar med sjukvård måste inse att ni är på väg att misslyckas!
Jag vet att allt fler inom läkarkåren börjar inse att den egna branschen är på fel väg, men alldeles för många kör vidare i de gamla hjulspåren. Jag talar av egen erfarenhet efter 25 år som stamkund inom dagens skolmedicin.
Senare tids hälsodebatt och ett antal nya forskningsprojekt visar att lösningen på problemet ligger i att veva tillbaka filmen till den tid i början av 1900-talet när man tog ett helhetsgrepp på hälsofrågorna. Vi måste börja söka lösningar genom att återgå till en kost som människan är byggd för och vi måste återigen börja söka bot mot våra sjukdomar ute i naturen i stället för på Big Pharmas kemiska laboratorier. De senares inflytande över läkarutbildningen och forskningen måste brytas HELT!
Återigen talar jag av egen erfarenhet. Hälsoproblem som jag brottats med genom konsultation av rader av skolmedicinmän i 24 år, har ingen kunnat hjälpa mig med och några har förvärrat problemen. Jag har fått tackla dem helt själv med kost och naturpreparat som skolmedicinarna sannolikt skulle fnysa åt och kalla kvacksalveri. Det enda inom sjukvården som jag idag vågar lita på är kirurgin, men det gäller då att hamna hos någon som inte har tummen mitt i handen. Jag har stött på både och.
Götzsches bok är en mycket alarmerande väckarklocka och han anger en rad åtgärder som krävs för att bryta den katastrofala utvecklingen. Om du jobbar inom branschen, är sjuk eller tror att du någon gång kommer att bli sjuk läs den!
Efter läsningen ställde jag mig själv frågan om jag någonsin mer vågar ha förtroende för en medicinman? När ni läst boken kommer ni att ställa samma fråga?
______
Rapport från Stenbacken! I går var jag i Karlstad hos ögonläkaren kl 09.15. För tidigt för Sjukbusslinjen, men det ordnade sig. Fick plats bokad på Värmlandstrafik och på Busstationen i Karlstad väntade en taxi för vidare transport. Ögonläkaren lovade mig OP mot grå starr inom ett par mån.
Men på hemvägen hände något oväntat och jag tycker mig höra Berits röst i mitt öra " Sånt händer bara dej far"! Jag satt längst bak i Sjuklinjebussen hem. Mycket folk från Karlstad och uppåt. Imma på rutorna och frost. Försökte lokalisera mig för att inte missa min infart hem. Försökte ta på mig min ryggsäck som bråkade med mig. Med den på ryggen klev jag framåt i bussen och konstaterade att jag hade missat Myrakorset och även mina brevlådor och hållplats Stenbäcken, där jag stigit på bussen på morgonen. Väl framme hos chauffören frågade han om jag flyttat från Stenbäcken. Han kände igen mig från tidigare resor, det har ju blivit några under årens lopp. Nu berättar han att en taxi står och väntar på mig på Råda Rasta för vidare hemfärd. Jag fick åka hem till trappan och slapp gå de fem km från RÅDA. Tro mig snälla, för detta är faktiskt sant hur otroligt det än låter. Jag måste ligga bra till hos de högre makterna., eller finns någon med en bättre förklaring?