USA:s självständighetsförklaring skrevs 1776.

 

USA och dess färgade befolkning.

 

Onsdagen den 28 augusti 2013 är det femtio år sedan, Martin Luther King höll sitt välkända tal i Washington 1963, kanske världshistorien mest kända tal.

 

“Jag har en dröm”, skapade plats för en ny era i USA:s politiska liv och bäddade för att en färgad president, Barack Obama, blev president drygt 40 år senare. 1964 fick Martin Luther King, Nobels fredspris men 1967 blev han utestängd från Vita Huset för sitt tal som han höll den 4 april, då han kritiserade krigsinsatserna i Wietnam.

Rosa Parks måste nämnas för sina insatser och sitt modiga försvar för allas lika rättigheter. Den 1dec 1955 arresterades och bötfälldes Rosa Parks för att hon vägrade lämna sin plats i bussen till en vit man. Rosa Parks erhöll frihetsmedaljen, kongressens guldmedalj.

Om vi förflyttar oss 400 år bakåt i tiden, finner vi att den svarta befolkningen i Afrika, helt saknade människovärde. Den vita befolkningen i västvärden betraktade dem på samma sätt som de betraktade de övriga vilda djuren. De saknade helt mänskliga rättigheter. Denna sanning var för 400 år sedan så självklar att den aldrig ifrågasattes. Detta är förklaringen till att USA:s blivande ledare kunde manifestera "alla människors lika värde", då självständighetsförklaringen skrevs.

 


Det är lätt att gå vilse även i demokratins värld. Lätt att fastna i verdertagna sanningar, som inte hör verkligheten till. Detta skall inte uppfattas som att jag försvarar slaveriet, men vi människor har en viss förmåga att skapa förutsättningar till försvar för våra handlingar. Detta är vad som hände då slaveriet bredde ut sig.
George Washington, som blev USA:s förste president, ägde själv en massa slavar på sina stora plantage fram till år 1865, då slaveriet upphörde i USA. USA:s självständighetsförklaring skrevs 1776. I nästan ett sekel levde USA i den stora lögnen om "alla människors lika värde". Hur många sekler skall rulla vidare innan vi får se denna självklarhet som given`?
Fram till år 1865, betraktades slavarna som vilken inventarie som helst. Abraham Lincoln var då USA:s president och det var han som ledde det amerikanska inbördeskriget med 600 000 döda. Krigslutet kom 1865 och några dagar senare mördades Abraham Lincoln. Efterträdare till presidentposten blev Andrew Johnsson, som ansåg att USA var ett land för de vita och inte för de svarta. Detta visar oss att demokrati och mänskliga rättigheter, långt ifrån är en självklarhet. Där har vi alla som tänkande människor ett ansvar att rätt förvalta arvet vi fått av föregående generationer. Vi får inte låta liknöjdheten bli ett alibi för att inget göra, då de mänskliga värdena trampas under hälen. 27 aug 2013

 

Malala Yousafzai
Den 20 nov 2013 var Malala på EU-parlamentet för att mottaga Sacharovpriset, ett pris som tidigare erhållits av bl.a. Nelson Mandela. Priset överlämnas till personer som står upp för tankefrihet och yttrandefrihet, men som gör det även med risk för sitt eget liv. Därefter höll hon ett strålande tal i EU-parlamentet, ett tal om mänskliga rättigheter som borde fått varje vuxen människa att skämmas. Sextonåriga Malala, bara ett barn, räknat i år, men mera mogen och samhällsnära än vad många vuxna någonsin blir. Malala Yousafzai: "Fattigdom, avsaknad av frihet, oro och terrorism, men det finns hopp."

Dagens ungdom har en fin förebild i Malala, men hon är även ett rättesnöre och föredöme för alla dagens politiker. Malala var nominerad till årets fredspris, men av någon anledning fick hon inte priset. Kanske att Norska Nobellkommiten ansåg att hon var för ung. Vi får hoppas att de till nästa år kommer underfund med, att ungdom med intelligens och politiskt mod inte növandigtvis behöver vara något negativt. 
Malala: "....det finns hopp". Tack Malala för att Du håller lågan brinnande!

MINNE
Det finns hjältar och så finns det hjältar
Dr Gerson och cancer
För ett tag sedan fick jag höra talas om doktor Max Gerson. Från början en vanlig läkare från tyskland som av en slump upptäckte att det gick att bota turberkulos genom en förändrad kost. Dessa upptäckter gjorde att han blev mycket intresserad av den holistiska synen på läkandet. Under hans levnadstid botade han många patienter från svåra sjukdomar och cancer genom att använda ekologiska juicer samt kaffe lavemang.
Alla hans upptäcker motarbetades starkt av de stora läkemedelsbolagen och han fick ständigt ta emot en massa skit och anklagades som kvacksalvare. När han var klar med sitt manus till boken "A cancer therapy" blev han förgiftad och manuset blev stulet. Han gav inte upp och skrev hela boken på nytt. Denna gång hann boken publiceras och går nu att köpa på bland annat amazon. Strax efter publiceringen hittades han dock död, förgiftad av arsenik. Ganska tydligt att "någon" ville dölja hans upptäckter enligt mig.
Bevis på den grymma verkligheten!

 

Läkaren som vägrade ge upp – En dokumentär om dr Erik Enby och hans upptäckt om cancer – Trailer
5 Jul, 2015 By Red 3 Comments
NewsVoice har tidigare uppmärksammat, den av svenska vårdmyndigheter förföljda läkaren dr Erik Enby, som verkar ha öppnat upp för ett nytt paradigm inom cancervården som kan förkasta radikala och ofta förödande vårdmetoder som strålning och kemoterapi.
Dr Erik Enby har upptäckt att vissa cancerpatienter har tumörer som består av infektioner av mikroorganismer. Om Erik Enby har rätt finns cancerformer som inte orsakats av genetiska fel, kroppsceller som löper amok, utan av mikrober som skapar inflammatorisk tumörartad vävnad. Det börjar ofta i blodet, där mikroskopering visar att olika former av mikrober trivs och förökar sig.
Enby själv säger bestämt att han inte försöker bota cancer, men en behandling av blodet kan i sin tur få cancerpatienter att tillfriskna, som i fallet Siv Wernborg som blev frisk, tack vare Enbys behandling. Se även artikeln: ”Nio patienter till dr Erik Enbys försvar”.
Vårdetablissemanget som borde kasta sig över upptäckten med stort intresse väljer istället att försöka fördriva dr Erik Enby som om han vore en häxa.
Filmaren Börje Peratt beslöt sig för att göra en dokumentär om Erik Enbys liv och medicinska gärning. Här ovan ser du trailern och det som nu behövs är att det strömmar till privata donationer som bidrar till att hela filmen kan färdigställas, meddelar Börje Peratt. Initiativet bakom filmen togs av föreningen Humanism & Kunskap.

JOHN STEINBECK

 

MINNE
den 22 juli 2014 kl 17:19 · 
John Steinbeck
"När kläder och föda, hus och hem blir massfabrikation, är det inte underligt om vi blir slavar under masstänkandet som tränger ut allt annat tänkande. Nu för tiden har massproduktionen, kollektivproduktionen tagit över makten i näringslivet, politiken, ja religionen så att en del folk har ersatt gudsbegreppet med kollektivismens ide`. Just nu är detta faran. Det råder stor spänning i världen, en spänning som närmar sig bristningspunkten och människorna är olyckliga och förvirrade.
Och detta tror jag; att den enskilda människans fria forskande tanke är det värdefullaste i världen. Och detta vill jag kämpa för; tankens möjlighet att utan band röra sig var den vill. Och detta måste jag kämpa mot; varje lära, religion eller statsform som binder eller förstör individen. Det är sådan jag är, det är så jag vill göra. Jag kan förstå att ett system som är uppbyggt efter ett visst mönster måste försöka krossa den fria tanken som är det enda potensiella hotet mot systemet. Jag förstår det, men det minskar inte mitt hat mot systemet och jag kommer att bekämpa det till försvar för det enda som skiljer oss från de icke skapande djuren. Öm detta ljus blir släckt är vi förlorade."

Ovanstående är hämtat från boken Öster om Eden, boken som jag uppskattar mer än Vredens Druvor, boken som John Steinbeck fick Nobelpriset för.1962.

 

Minne två år sedan
" Utanförskap" dit är hela mänskligheten på väg, utför och bort från naturens ordning. Vredens Druvor av nobellpristagaren John Steinbeck beskrev fenomenet redan för 75 år sedan då de stora traktorerna lanserades och bildligt talat skyfflade bort människorna från deras gårdar.

Såg på TV1 "fett, fusk, frosseri" där typpkycklingar gasades ihjäl och tjurkalvar dödades redan första levnadsdagen och rensades bort från produktionen, finns längre någon som tror på ett mänskligt samhälle?

MINNE från 2012
Kapitalismens kris utanför penningflöde och politiska beslut. Kapitalismen bär skulden till miljöförstörelsen och den moraliska dekadans som följer i dess spår. Sista tiden har vi fått ytterligare bevis på hur sjuk kapitalismen är. Paret Rausings, världens rikaste, blev offer för en flykt in i missbruk, där kostnaden för missbruket lär ha legat på en miljon i månaden, om man nu vågar lita på pressen. Skottlossningen i USA på en biograf är bara ytterligare ett bevis på kapitalismens kris. En ung student med framtiden i elitens främsta led, akademiskt sett ett framtidslöfte, tappar fotfästet och resultatet vet vi. Vad anser de välsituerade och rika om detta, nu då de inte kan skylla på de miserabla och fattiga, dessa människor som de helst ser som en massa slödder.
Till dessa två händelser kan vi foga tragedin i Norge för exakt ett år sedan. Tre händelser som verkar klart åtskilda, men som ändå har ett gemensamt drag över sig. Detta borde vara ett tacksamt objekt för dagens skolungdom att studera och skriva om, politiskt, ekonomiskt och samhällsfrånvänt.

 

Minne
Även om fascismen kom till uttryck i Mussolinis Italien anser jag att fascismen alltid har funnits. För mig är fascism att förtrycka de svaga och samtidigt tro att man själv är mera värd än någon annan, Där har vi världens samlade problem i dag. Fascismen är för stor och för stark som ideologi för att få plats i ett enda parti. Medan vi kivas om vem som är höger eller vänster frodas Fascimen och vinner ny mark!
Dra lärdom av historien, där härskarklassen alltid har förtryckt de svaga, alltifrån Roms glansdagar och därför har vi den samhällsstruktur som vi har. Allt detta ligger fortfarande som en grogrund för fortsatta krig och fortsatt vapentillverkning! Dags att vakna och gemensamt försöka rädda världen och det klarar vi inte om vi skall fortsätta att tjafsa om vilket politiskt parti som är det bästa.

Här gör drottningen nazisthälsning
En sjuårig drottning Elizabeth II lyfter högerhanden och gör en nazisthälsning. Filmen, som publicerats av The Sun , har fått stor uppmärksamhet i Storbritannien. – Videon är gansk

 
Startsidan - De senaste nyheterna på Aftonbladet.se - Sveriges nyhetsportal
AFTONBLADET.SE

 

 

Den före detta amerikanske försvarsministern William Perry varnade för att risken för ett kärnvapenkrig nu är större än den någonsin varit. Som skäl anförs bland annat följande: l Beslutet att efter Sovjetunionens fall (1990) bryta överenskommelsen om att inte utvidga Nato. Nato har sedan dess ökat från 13 till 28 länder, l Natos olagliga intervention i Jugoslavien (1999) med avskiljandet av Kosovo. l Uppsägningen av ABM-avtalet (Anti-Ballistic Missile Treaty) år 2001. l Upprättandet av (se o...